САЩ изпревариха вчера Италия и Китай и сега са с

...
САЩ изпревариха вчера Италия и Китай и сега са с
Коментари Харесай

Вълната на епидемията в Европа не спада

Съединени американски щати изпревариха през вчерашния ден Италия и Китай и в този момент са с най-вече случаи на болест с новия ковид в света. Но вълната на епидемията в Европа не спада, а някъде набира нова мощ. Това трансформира нашия континент в най-засегнатия от ковид регион в света.

В Съединени американски щати са регистрирани минимум 82 404 инфектирани, в Италия до нощес те бяха 80 539, а в Китай - 81 285. В Италия обаче смъртните случаи, свързани с Covid-19, са 8165 - доста повече от тези в Съединени американски щати (1178).

А и други европейски страни бързо се доближават до сравними величини по тези индикатори.

Броят на смъртните случаи от ковид в Испания през миналото денонощие се е нараснал със 769, достигайки общо 4858, заяви министерството на опазването на здравето. Това е нов връх в броя на смъртните случаи, регистрирани за 24 часа, отбелязва Ройтерс. Общият брой на инфектираните е повишен до 64 059 по отношение на 56 188 през вчерашния ден – повишаване от близо 8000.

Все отново ръководителят на спешния щаб в Испания Фернандо Симон съобщи през днешния ден, че по последни данни на испанското здравно министерство броят на смъртните случаи от ковид стартира да се стабилизира. " В процентно измерение днешното покачване е почти еднообразно с това от предходните три дни, в което наподобява се следи ясно стабилизиране ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР