САЩ и Южна Корея ще започнат през следващата седмица най-големите

...
САЩ и Южна Корея ще започнат през следващата седмица най-големите
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея започват мащабни военни учения

САЩ и Южна Корея ще стартират през идната седмица най-големите си взаимни военни учения от години насам на фона на все по-агресивната Северна Корея, която усилва опитите с оръжия и заканите за нуклеарен спор против Сеул и Вашингтон, заяви Асошиейтед прес.

Летните учения на съдружниците, които ще се проведат от 22 август до 1 септември в Южна Корея под името „ Улчи фрийдъм шийлд “, ще включват полеви учения с присъединяване на самолети, бойни кораби, танкове и десетки хиляди бойци.

Ученията акцентират уговорката на Вашингтон и Сеул да възстановят огромната взаимна военна подготовка, откакто през последните години те анулираха някои от постоянните си учения, а други свиха до компютърни симулации, с цел да основат пространство за дипломация с Пхенян и заради опасенията поради КОВИД-19.

Докато Съединените щати и Южна Корея разказват ученията си като отбранителни, " Улчи Фрийдъм шийлд “ съвсем несъмнено ще провокира гневна реакция от страна на Северна Корея, която счита всички съюзнически тренировки за подготовки за инвазия и ги употребява, с цел да оправдае създаването на нуклеарни оръжия и ракети, показва АП.

Представители на министерството на защитата на Сеул и на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати не разясниха броя на американските и южнокорейските военнослужещи, които ще вземат участие в ученията идната седмица. Но АП напомня, че преди да бъдат анулирани или съкратени, Съединени американски щати и Южна Корея организираха огромни взаимни учения всяка пролет и лято в Южна Корея. Пролетните учения се характеризираха с учения с бойна пукотевица, включващи необятен набор от сухопътна, въздушна и морска бойна техника, и нормално в тях участваха към 10 000 американски и 200 000 южнокорейски бойци.

Ученията, които ще стартират дружно с четиридневна южнокорейска стратегия за образование по гражданска защита, водена от държавни чиновници, ще включват извършения, симулиращи взаимни офанзиви, доставяне на фронтови подразделения с оръжие и гориво и премахване на оръжия за всеобщо заличаване. Съюзниците ще се образоват и за офанзиви с безпилотни самолети и други нови военни разработки, показани по време на войната на Русия против Украйна, и ще упражняват взаимни военно-граждански реакции при набези против морски пристанища, летища и огромни промишлени обекти като заводи за полупроводници.

Някои специалисти настояват, че Северна Корея може да употребява ученията като предлог за повишение на напрежението, показва АП.

Представители на Южна Корея и Съединени американски щати настояват, че Северна Корея се приготвя и за първото си нуклеарно тестване от септември 2017 година насам, откакто Пхенян съобщи, че има създадена термоядрена бойна глава, която да инсталира на своите междуконтинентални балистични ракети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР