САЩ и Япония планират най-голямото надграждане на своя съюз, откакто

...
САЩ и Япония планират най-голямото надграждане на своя съюз, откакто
Коментари Харесай

САЩ и Япония ще укрепят отношенията си в областта на сигурността

Съединени американски щати и Япония възнамеряват най-голямото надграждане на своя съюз, откогато двете страни подписаха контракт за взаимна защита през 1960 година, заяви в. " Файненшъл Таймс ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и министър-председателят на Япония Фумио Кишида ще показват проекта в Белия дом на 10 април.

Британският вестник, базирайки се на осведомени източници, написа, че проектът е да се преструктурира военното командване на Съединени американски щати в Япония, с цел да се ускори оперативното обмисляне и ученията сред двете страни.

Планирано е Байдън да бъде хазаин на Кишида на 10 април на публично събитие, което ще включва обилна държавна вечеря и политическа среща. Япония е непосредствен съдружник, който е от основно значение за тактиката на Съединените щати по отношение на Китай, Северна Корея и други азиатски страни в региона на сигурността и други въпроси в региона на сигурността.

Държавният департамент на Съединени американски щати и японското държавно управление не са коментирали публично този проект, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР