САЩ и Великобритания потвърдиха, че са извършили удари срещу йеменските

...
САЩ и Великобритания потвърдиха, че са извършили удари срещу йеменските
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания отново удариха хутите

Съединени американски щати и Англия потвърдиха, че са направили удари против йеменските хути, като обявиха, че вторият кръг от взаимните им военни дейности против подкрепяните от Иран бунтовници е в отговор на продължаващите набези против корабоплаването.

Ударите бяха нанесени по " осем цели на хутите в Йемен в отговор на продължаващите набези против интернационалното и комерсиалното мореплаване, както и против военни кораби, преминаващи през Червено море ", обявиха Вашингтон и Лондон в взаимно изказване с други страни, подкрепили военните дейности.

" Тези прецизни удари имат за цел да разрушат и понижат опциите, които хутите употребяват, с цел да заплашват международната търговия и живота на почтените моряци ", се споделя в него и се прибавя, че бунтовническата формация е направила " поредност от противозаконни, рискови и дестабилизиращи " дейности след предходните взаимни въздушни удари на Съединени американски щати и Англия.

Официалната осведомителна организация на хутите заяви за ударите по-рано денем, като уточни, че те са поразили столицата Сана и други елементи на страната.

Високопоставен боен чиновник на Съединени американски щати съобщи, че ударите са били осъществени с композиция от точно управляеми муниции от американски и английски самолети и крилати ракети " Томахоук ".

Няма опасения за цивилни жертви в изумените обекти, до момента в който загубите на хутите към този момент са незнайни, съобщи служителят пред публицисти.

" Насочването беше доста характерно и... доста целеустремено, с цел да се преследват опциите, които те употребяват, с цел да нападат морски съдове в Червено море, Баб ал-Мандаб и Аденския залив. Те не са били съзнателно подбрани за жертви - били са ориентирани към оръжейни системи ", добави служителят.

Официалната йеменска осведомителна организация " Саба " заяви, че ударите са нанесени в столицата Сана и в няколко други елементи на страната, а телевизионният канал на хутите " Ал-Масира " съобщи, че четири удара са били ориентирани към военната база " Ал-Дайлами " северно от столицата, която е под контрола на бунтовниците.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР