САЩ и страните от Европейския съюз (ЕС) нямат смелостта да

...
САЩ и страните от Европейския съюз (ЕС) нямат смелостта да
Коментари Харесай

Сърбия: САЩ и ЕС не могат да принудят Косово да спазва Брюкселското споразумение

САЩ и страните от Европейския съюз (ЕС) нямат смелостта да принудят водача на непризнатото Косово да извърши брюкселските съглашения, които допускат основаването на орган за самоуправление на локалните сърби. Това мнение изрази сръбският външен министър Ивица Дачич в изявление за вестник " Вечерне новости ".

" За Белград е недопустимо да се върнем към това, което беше подписано и контрактувано, единствено тъй като Брюксел и Съединени американски щати се двоумят да принудят непризнатия косовски министър председател Албин Курти да извърши задължението. Ние няма да паднем в този капан и няма да се съгласим че борбата за предимство сред Брюксел, Париж, Берлин и Вашингтон се е водила зад тила ни “, акцентира външният министър и добави, че Прищина до момента е „ пренебрегнала безчет пъти “ всички апели и претенции на Запада.

По-рано сръбският президент Александър Вучич разиска обстановката в Косово и Метохия с ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел и специфичния представител на Европейски Съюз за Западните Балкани Мирослав Лайчак. Събеседниците подчертаха нуждата от понижаване на напрежението и рационално решение на проблемите в сръбската провинция. Сръбският водач прикани Европейски Съюз " да застане твърдо на позицията за нуждата Прищина да извърши своите по-ранни отговорности, на първо място по въпроса за образуването на Общността на сръбските общини ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР