САЩ и Китай си отправиха взаимни обвинения по време на

...
САЩ и Китай си отправиха взаимни обвинения по време на
Коментари Харесай

САЩ и Китай влязоха в сблъсък на първата си среща при Байдън

Съединени американски щати и Китай си насочиха взаимни обвинявания по време на своята първа среща на високо ниво при ръководството на американския президент Джо Байдън в миг, когато двете страни се пробват да стабилизират обтегнатите си връзки, оповестява в. " Уолстрийт джърнъл ".

Трудно начало на диалозите сред Китай и Съединени американски щати в Анкъридж в американския щат Аляска, отбелязва организация Ройтерс.

Първо американският държавен секретар Антъни Блинкън упрекна Китай, че с дейности си заплашва международния ред, основаващ се на правила. После висшият китайски представител Ян Цзечъ насочи остри рецензии към Съединени американски щати. След което двете страни си насочиха взаимни обвинявания в нарушаване на протокола, контрактуван за провеждането на диалозите, съобщи Ройтерс.

" Ще дискутираме въпроса за нашите най-дълбоки безпокойства по отношение на дейностите на Китай в Синцзян, Хонконг, Тайван, за хакерските атаки против Съединени американски щати и за икономическата насила против нашите съдружници ", съобщи Блинкън пред китайския външен министър Ван И и пред висшия отговарящ за въпросите на външна политика в Китайската комунистическа партия Ян Цзечъ.

" Всяко едно от тези дейности заплашва основаващия се на правила ред, който подсигурява международната непоклатимост. Ето за какво не става дума единствено за вътрешни въпроси и ние усещаме, че сме длъжни да приказваме за всичко това ", добави Блинкън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР