САЩ и Бразилия ще вложат $100 милиона за запазването на

...
САЩ и Бразилия ще вложат $100 милиона за запазването на
Коментари Харесай

100 млн. долара за възстановяването на Амазония вадят Бразилия и САЩ

САЩ и Бразилия ще вложат $100 милиона за запазването на амазонските гори, главните средства ще дойдат от частни капитали, заяви представителят на Държавния департамент Морган Ортагус, съобщи БГНЕС.

Държавният секретар Майк Помпео се срещна във Вашингтон с бразилския министър на външните работи Ернесто Араужо, с цел да започва разговорът за стратегическо партньорство САЩ-Бразилия. Държавният секретар Помпео и министър Араужо потвърдиха основаването на капиталов фонд под управлението на частния бранш в размер на 100 милиона $ за период от 11 години. Целта на фонда ще бъде съхранението на биологическото многообразие в Амазония ”, споделя се в известието.

Силните пожари в горите на Амазония не престават към този момент повече от месец и провокираха мощна реакция на интернационалната общественост. Миналата седмица ръководителите на Колумбия, Перу, Еквадор, Бразилия, Боливия и Суринам организираха среща на върха за ориста на района и подписаха така наречен “Летисийски пакт ”. В него се дефинира взаимоотношението на страните за отбрана на амазонските гори. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР