САЩ е загубила лидерството в ядреното въоръжаване в глобален мащаб,

...
САЩ е загубила лидерството в ядреното въоръжаване в глобален мащаб,
Коментари Харесай

Бил Гейтс: САЩ трябва да се върне в ядрената надпревара

САЩ е изгубила водачеството в нуклеарното въоръжаване в световен мащаб, по тази причина страната би трябвало да влага доста, „ с цел да се върне в играта “. Това счита американският бизнесмен Бил Гейтс, написа Business Insider.

Той показва, че макар отрицателните последствия, с които човечеството се сблъсква поради смяната на климата по целия свят, хората не са трансформирали метода си на живот и излъчванията от парникови газове през 2018 година са се нараснали. Тъй като при горенето на изкопаеми горива (нефт, въглища и естествен газ)в атмосферата се отделя въглероден диоксид и други задържащи топлината газове, съгласно Гейтс са нужни пробиви в чистата енергетиката. Милиардерът показва, че както при генерирането на ток от слънчевата светлина или вятъра не се отделя въглероден диоксид, същото се отнася за нуклеарната електрическа енергия.

„ Светът би трябвало да работи по редица решения, с цел да спре смяната на климат. Напредък в нуклеарната енергетика е едно от тях и аз се надявам да убедя американските водачи да влязат в играта “, написа съоснователят на Microsoft./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР