САЩ блокираха в Съвета за сигурност на ООН предложената от

...
САЩ блокираха в Съвета за сигурност на ООН предложената от
Коментари Харесай

САЩ блокираха декларация на Русия, осъждаща нападение срещу посолството й в Дамаск


Съединени американски щати блокираха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации препоръчаната от Русия декларация, осъждаща офанзива против посолството на страната в Дамаск, заяви представителят на непрекъснатото посланичество в Организация на обединените нации Фьодор Стржижовски. По-рано съветските медии оповестиха, че изстрелян от терористи снаряд е попаднал във външното ограждение на посолството на Русия в сирийската столица. Няма потърпевши измежду личния състав на дипломатическата задача.

Предложеният от Русия план за декларация, осъждаща терористичната офанзива против постройката на съветското посолство в Дамаск на 20 ноември, още веднъж бе блокирана от американската делегация, сподели Стржижовски.

По-рано в министерството на външните работи подчертаха, че следващата офанзива на терористи против посолството на Русия в Дамаск е провокация и няма да повлияе на решимостта на съветската страна да продължи битката с терористите в Сирия и да спомага за определяне на мир и сигурност в Сирия. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР