Съсед спаси 6-годишно дете от куче на улицата във Велики

...
Съсед спаси 6-годишно дете от куче на улицата във Велики
Коментари Харесай

Едва спасиха дете от куче

Съсед избави 6-годишно дете от куче на улицата във Велики Преслав. Детето е с пострадвания по главата, а за случая е сезирана както полицията, по този начин и общината, откъдето признават, че има увеличение на популацията на животните, само че считат, че виновност имат и недобросъвестни стопани.

„ Чух, детски рев и видях, че кучето е върху детето. Ударих животното и съумях да спася детето ”, описа пред Нова тв Ибрахим Хасан. Дошли и други съседи, които откарали момчето в болница.

Раната на главата му е обработена, за благополучие няма по-сериозни пострадвания. Въпреки това – към този момент изпитва боязън от животните.

Според бащата броят на уличните кучета се усилва и те стартират да съставляват заплаха.

„ Община Велики Преслав не се разграничава по нищо от другите градове на територията на България. Навсякъде установяваме проблеми, свързани с бездомните кучета. Проблем, който е освен на общинските управляващи ”, сподели кметът на града Янко Йорданов. За бездомните кучета във Велики Преслав се грижи съдружие с подслон. В него сега има 125 животни, други 30 са кастрирани и върнати на улицата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР