Със засилващото се притеснение, че изкуственият интелект ще замести много

...
Със засилващото се притеснение, че изкуственият интелект ще замести много
Коментари Харесай

Изкуствен интелект на Google победи професионални играчи на стратегическа компютърна игра

Със засилващото се терзание, че изкуственият разсъдък ще замести доста от нас в специалностите ни, от Гугъл направиха проява в действителност какъв брой е напреднал той.

Създаденият от компанията Alfa Star победи професионални играчи на стратегическата компютърна игра “Star Craft II”, която изисква от участниците да взимат стотици комплицирани стратегически решения във всеки един миг, с цел да могат да победят. На ден се изиграват над 200 хиляди игри.

Гугъл проведоха лайвстрийм, в който всеки искащ може да следи играта сред AlfaStar (изкуствен разсъдък, създаден от екипа на DeepMind) и професионалните играчи, а резултатът – изкуственият разсъдък съумя да завоюва 10 от 11 игри против експертите.

При такива опити софтуерните екипи разчитат най-вече на това, че един изкуствен интелект може да взима комплицирани решения в пъти по-бързо от човек и да прави доста повече дейности за една минута. В случая обаче “АлфаСтар” работил по-бавно от професионалните играчи и взимал доста по-малко решения от тях и все пак съумял да ги победи.

Изкуственият разсъдък сполучливо предположил по кое време да употребява дадена тактичност и по кое време е неотложно да се отдръпна от борба, с цел да излезе победител най-после.

“Star Craft II” е стратегическа игра в пъти по-сложна от всички останали игри, на които досега изкуствен интелект е побеждавал. Експериментът потвърждава, че актуалният изкуствен интелект е надалеч по-съвършен в сравнение с доста от нас са считали.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР