Със заповед на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин

...
Със заповед на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин
Коментари Харесай

Строят нов електропровод между България и Гърция

Със заповед на заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев е утвърден обстоен организационен проект за създаване на нова въздушна електропроводна линия на територията на Република България, оповестиха от ведомството на министъра в оставка Теменужка Петкова, която хвърли оставка откакто стана ясно, че приятелката ѝ Гинка от Пазарджик ще става притежател на енергото в цяла Западна България.

Трасето на електропровода ще свързва подстанциите „ Марица-изток “ в България и „ Неа Санта “ в Гърция.

Проектът е част от предпочитания електроенергиен кулоар „ Север-юг “ и е избран за народен обект и обект с национално значение. Предвидено е въздушният електропровод да поддържа високо напрежение от 400 kV.

Енергийният план съставлява детайл на техническата инфраструктура отвън границите на урбанизираните територии и ще бъде построен на териториите на общините Симеоновград, Хасково, Харманли, Кърджали, Момчилград и Кирково. Изграждането на електропровода ще способства за увеличение на електропреносните благоприятни условия на енергийната система в района, както и на сигурността на обмена на електрическа енергия сред двете страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР