Със заповед на министъра на вътрешните работи от 15 ноември

...
Със заповед на министъра на вътрешните работи от 15 ноември
Коментари Харесай

Бивш служител на Четвърто РУ в Пловдив оглави полицията в Карлово

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 15 ноември основен контрольор Сълко Литов поема управлението на районното ръководство в Карлово. Постът бе овакантен от основен контрольор Христо Бахлов, който се пенсионира този месец. В понеделник новият шеф бе показан пред състава от шефа на ОД МВР Пловдив старши комисар Атанас Илков, в наличието на регионалния шеф на Пловдивска област Здравко Димитров и административния началник на Районна прокуратура – Карлово Димитрина Шекерева.  

Използвайки мотива на срещата, шефът напомни главните цели в активността на вътрешното ведомство - противопоставяне на битовата престъпност и миграционния напън, възстановяване на пътнотранспортната конюнктура, повишение на административното обслужване на жители. В изявлението си ст. комисар Илков изрази удовлетворение от досегашните резултати на чиновниците от районно управление (на МВР) – Карлово и в същото време моли за бъдеща висока успеваемост в недопускането и разкриването на закононарушения, защитата на публичния ред и оперативното застраховане на обслужваната територия. Препоръки към всички присъстващи насочи за колегиалност, доверие и обединяване, както и за демонстрация на разпоредителност и ангажираност в търсене на решения по зародили проблеми, директна връзка с локалните поданици и тясно взаимоотношение с представители на държавните институции.

Заставайки отпред на сътрудниците си, гл. контрольор Литов съобщи, че ще отстоява правилото на целенасоченост при управлението, организирането, контрола и отговорността по време на работния развой. Като свое условие той уточни нуждата от съблюдаване на служебната дисциплинираност и положителните групови взаимоотношения. 

По време на диалозите бяха разисквани съответни въпроси, свързани с възстановяване на материално-техническата база и кадровото застраховане. Служителите получиха увещание от страна на шефа за поетия ангажимент в най-кратък период да започва процедура за ремонт и благоустройство на постройката на районното ръководство.

Сълко Литов е роден през 1970 година в село Красново, община Хисаря. Средното си обучение е приключил през 1989 година в Техникум по оптика и електроника в Панагюрище. През 2004 година добива магистърска степен по компетентност " Право " в Бургаския свободен университет.

В системата на Министерство на вътрешните работи стартира работа през 1994 година като помощник-следовател в Четвърто районно управление (на МВР) в Пловдив. В интервала от 1995 година до 1999 година извършва същата служба в Окръжен следствен отдел – Пловдив. От 2000 година е назначен за дознател в районно управление (на МВР) – Карлово. През 2010 година става шеф на група " Противодействие на икономическата престъпност “ в бранш " Криминална полиция “ на РУ- Карлово, а от 2015 година до сегашния миг оглавява и самия бранш. Семеен, с две деца.

За реализирани високи професионални резултати по време на службата си в Министерство на вътрешните работи е награждаван неведнъж от управлението на регионалната дирекция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР