Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за

...
Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за
Коментари Харесай

ВМС обявяват конкурс за вакантни длъжности за матроси

Със заповед на министъра на защитата е разгласен конкурс за попълване на 30 вакантни матроски (войнишки) длъжности във военни формирования на Военноморските сили (ВМС). Могат да аплайват лица, приключили цивилен междинни или висши учебни заведения, в страната и в чужбина, оповестяват от МО.

Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и Приселци (община Аврен). Длъжностите са за водолази, разузнавачи, боцман, мотористи, механици, водачи и други

Сред условията към претендентите са да имат българско поданство, най-малко приключено приблизително обучение, да са годни за военна работа, да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент и други

За длъжностите на избавителен транспортен съд, моторен катер, минен ловджия и други се изисква претендентът да покрива медицинските стандарти за валидност за плавателна работа на надводни кораби.

В период до 8 януари 2021 година претендентите би трябвало да подадат персонално документално заявление и всички нужни документи до командира на Военноморски сили посредством структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по непрекъснат адрес.

Конкурсът ще се организира по график от 4 до 11 март 2021 година Той включва тест за обща просвета, изпит за установяване на физическата валидност и събеседване.

Тестът за обща просвета обгръща 80 въпроса от 4 области (български език и литература; математика и логика; история; информатика) и се организира за 60 минути. Изпитът по физическа подготовка включва осъществяване на брой коремни преси и лицеви опори за 90 секунди, бягане совалка 10х10 метра и крос 1000 метра. За някои от длъжностите претендентите извършват още и набиране и плуване и плуване под вода за време.

Информация за всички оповестени вакантни длъжности във Военноморските сили, изискванията и периодите за кандидатстване може да намерите в интернет страницата на Министерството на защитата тук -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР