Със заповед на министър Рашков Главна дирекция „Национална полиция“ започна

...
Със заповед на министър Рашков Главна дирекция „Национална полиция“ започна
Коментари Харесай

Рашков назначи проверка на „Охранителна полиция“ за искания подкуп за супа и кафе

Със заповед на министър Рашков Главна дирекция „ Национална полиция “ стартира цялостна инспекция на активността на отдел „ Охранителна полиция “, както и на упражнявания надзор от страна на директния началник.

Тя бе разпоредена със заповед от шефа на ОДМВР-София ст. комисар Живко Коцев незабавно след публикуван в медийното пространство клип за непозволени дейности от двама униформени към водач на транспортно средство. Целта на инспекцията бе изясняване на всички обстоятелства и условия по изнесения случай.

В хода й е открита истинността, както и двамата чиновници – младши инспектори от група „ Контрол на пътното придвижване по основни пътища и автомагистрали “ – директният причинител с 18 години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи и шофьроът на служебния автомобил – 9 години работа във ведомството.

Осъществени са съответните срещи с тях, на които са осведомени със заключенията на комисията и са дали съответните пояснения за осъщественото действие, както пред директния си началник, по този начин и пред състава на проверяващата комисия. Междувременно от комисията е изискана и цялостната документи от 4 април, работния ден на двамата служители на реда, в която е проследена и осъществената административно-наказателна активност по време на дежурството им. Изяснява се и методът на прилагане на техническите средства, в които се отразяват взетото отношение по отношение на водачите и пасажерите на МПС.

Констатирано е, че казусът с непознатия жител не е докладван и маркиран в документите.

За изясняване на обективната истина в границите на инспекцията е изпратено искане до Дирекция „ Консулски връзки “ за реализиране на контакт с Посолството на Турция у нас за осъществяване на среща с потърпевшия лидер. Използвани са и каналите на Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ и българския полицейски аташе в Турция.

Паралелна инспекция по случая е разпоредена и от административния началник на Софийската окръжна прокуратура.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР