Със заповед на бургаския кмет Димитър Николов са отменени учебните

...
Със заповед на бургаския кмет Димитър Николов са отменени учебните
Коментари Харесай

Кметът на Бургас Димитър Николов: Около 25 са наводнените къщи

Със заповед на бургаския кмет Димитър Николов са анулирани образователните часове в наводнения квартал Горно Езерово и село Равнец, едно от най-пострадалите в пороя. Около 25 са наводнените къщи. Късно нощес хората са били евакуирани.

Мобилизирани са спомагателни сили и средства от всички общински предприятия и компаниите за пътна и " зелена " поддръжка. Привлечени са и доброволческите групи за отводняване с помпи на наводнените парцели.

Бедственото състояние е в действие от 4 часа на 25 октомври. В предходните три часа върху територията на община Бургас се изсипаха сумарно 60 литра на кв. метър дъжд, оповестяват от Кризисния щаб.

Наводнени са десетки къщи в селата Равнец и Братово, кварталите " Горно Езерово " и " Долно Езерово ", както и в по този начин нареченото " село " на к-с " Меден рудник ".

Затворени са пътищата " Долно Езерово " - Братово и Извор - Зидарово. Нивото на река Изворска се е повишило с 3 метра и тук-там тя прелива.

В град Бургас има проблеми със събралата се доста вода по ул. " 24 Черноморски пехотен полк " /пресечката с " Константин Величков " /, бул. " Димитър Димов ", ул. " Мария Луиза " и " Одрин ".

На всички горещи точки са изпратени екипи. Масово се почистват шахти, с цел да се оттече по-бързо дъждовната вода. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР