Със законодателна промяна ще направим така, че частна фирма да

...
Със законодателна промяна ще направим така, че частна фирма да
Коментари Харесай

Кирил Петков на Капитан Андреево: Всичко тук се държеше от Ами -

Със законодателна смяна ще създадем по този начин, че частна компания да не може да ръководи народен обект като българската граница. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков, който посети граничния пункт " Капитан Андреево " дружно с други водещи политици от партията му. Това беше и началото на предизборната им акция. 

Петков сподели, че КАТ и държавни служби са отклонявали тирове на особено самостоятелен от тях паркинг преди границата, макар че са могли да преминат непосредствено към границата. И платения паркинг и лабораторията са следени от митични Ами.

Кирил Петков изясни какъв е огромният проблем в тази ситуация с “Капитан Андреево ”:

“Когато попитахме униформени на границата за какво това се случва - те безшумно споделиха: “Всичко тук се държи от Ами ”. Кой е този Ами? Какви са тези прякори? Какъв човек като Ами може да управлява българската граница? Колко пари е плащал Ами на господин Борисов за тези 12 години? Има ли корупционни практики, в които милиони са се изливали от хора с прякори като Ами към властта? Тук сме да кажем, че това свършва. Направихме първата стъпа по в тези седем месеца, в този момент ще си довършим работата ”.

Първия път, когато дойдохме на “Капитан Андреево ”, имаше една частна лаборатория, която контролираше всички зеленчуци и плодове, които влизаха на територията на страната. Само частни чиновници. Държавата я нямаше. Имаше корупционен канал, през който минаваше цялата тази стока. Направихме първата стъпка - България още веднъж да вземе контрола над “Капитан Андреево ”. Един на всеки 4 или 5 камиона имаше афотоксини, които са канцерогенни и които са влизали в храната на нашите деца. Тук сме, с цел да кажем - изборът е този. Не желаеме остарялата политика на Прехода. Искаме нова и просперираща България, заяви  Петков.

Асен Василев акцентира, че преди няколко месеца Политическа партия са съумели да спрат канала за отровни храни. “Знаете какво се случи от този момент. Заплахи към хората, които го стопираха: към заместник-министъра и шефа на БАБХ. Опити за подкупи. Всички тези хора в продължение на 15 години са нанесли голяма вреда на бюджета, само че по-лошото е, че през тези 15 години ние сме яли отрова. Всеки ден през тази граница в нашата салата са влизали отровни домати, отровни чушки, отровни портокали за соковете на децата, отровни лимони. 100% от портокалите, които минават границата, са със повишени пестициди. Половината лимони, които сега минават през границата, са със повишени пестициди. Когато приказваме за корупция, не приказваме единствено за обири и за пари. Говорим за здравето на цялата ни страна. Последните 10 години оглавихме класациите по смъртност, заболявания и най-вече ракови болести на глава от популацията. Това не е, тъй като бълагрите не спортуват. Не спортуваме чак толкоз доста, само че в случай че ядем отрова, както и да спортуваме, няма по какъв начин да сме здрави ”, добави той.

Петков даде обещание да създадат законодателни промени, които ще забранят на частни компании да ръководят национални обекти като българската граница.

Проф. Николай Денков “като професор и лекар на науките по физико-химия " изясни, че пестицидите в ниска централизация, могат да убиват гъбички, бактерии, червеи: всичко, което пречи на плодовете и зеленчуците. " Когато са в по-висока централизация, те могат да вредят и на хората. Най-лошото е, че пестицидите нямат усет или аромат, няма по какъв начин да ги усетите. Затова всеки човек се доверява на страната, че това, което идва в магаизните и поставя на трапезата, не е рисково за него. Дали има пестициди, или не може да се откри единствено в химическите лаборатории и когато те работят добре, спазвайки европейските регулации, всичко е наред. Когато няма такава регулация или тя не се съблюдава, както е ставало тук повече от 10 години, всичко това отива при нашите деца и го слагаме на трапезата си. Има най-малко три съществени групи резултати. Това е канцерогенния резултат. При него се трансформират ДНК молекулите. Клетките стартират да се развъждат неконтролируемо, стават тумори и резултатът може да е летален. Понякога се получават непредвидени алергчини шокове. Най-коварното и рисковото е, че някои от пестицидите стартират да работят като хормони. Вместо хормоните, които произвеждате всеки ден, пестицидите стартират да трансформират регулацията на тялото. Това е най-опасно за децата, когато се развиват: ранен пубертет, затлъстяване, доста от тези промени могат да се дължат на химични субстанции като пестицидите ".

“Най-важно за нас е да има сигурност на доставките. В момента няма на никое място сигурност в Европа, където “Газпром " дава газа. Те непрестанно сменят своите политики ”, разяснява още Кирил Петков.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР