Със задължения от 450 000 лева посреща годината болницата в

...
Със задължения от 450 000 лева посреща годината болницата в
Коментари Харесай

Болницата в Свищов посрещна годината със стари задължения

Със отговорности от 450 000 лв. посреща годината болничното заведение в Свищов. Пациентите са обезпокоени, че единственото здравно заведение в града може да бъде закрито и да им се наложи да пътуват до регионалните градове, с цел да се лекуват.

Свищов

Медиците в Свищовската болница стартират годината с по-ниски заплати. 20% от трудовите им хонорари не са изплатени поради неналичието на пари. Една от аргументите за дефицита на средства е, че неотдавна здравното заведение няма скенер.
Д-р Венцислав Михов - шеф на болничното заведение в Свищов: Изведнъж отхвърли лечебното заведение, което извършваше тази услуга, и ние загубихме три пътеки - две неврологични и една от физеотерапията, което ни влече с 14 000 лв. на месец по-малко. На всичкото от горната страна не са най-важни тези пари, а пациентите се разкарват, одобряват се инсулти в околните лечебни заведения. Нещо, което е рисково за тях.
По план на община Свищов обаче се чака през април в болничното заведение да бъде доставен съвременен скенер. Старите отговорности на лечебното заведение за ток, вода и лекарства обаче остават непогасени.
Д-р Венцислав Михов - шеф на болничното заведение в Свищов: Ако тези общински лечебни заведения, от които е абдикирала страната, не престават по този начин, не съм оптимист за опазването на здравето в дребните обитаеми места.
Още по-притеснени обаче са пациентите, тъй като в случай че болничното заведение затвори порти, ще би трябвало да се лекуват в прилежащи градове, което е обвързвано с спомагателни разноски.
Георги Мирчев - пациент: Ако я няма - или в Плевен, или в Търново, само че е доста надалеч.Илия Петков - пациент: Много бях зле и съм доста удовлетворен. Как няма да я има болничното заведение, всичко са създали.
В болничното заведение в Свищов към този момент са останали 28 лекари, а пациентите се одобряват в пет отделения, тъй като през годините на здравна промяна са закрити инфекциозното и акушеро-гинекологичното поделение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР