Със своя заповед министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира

...
Със своя заповед министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира
Коментари Харесай

Сербезова нареди работна група да анализира високата смъртност от COVID у нас

Със своя заповед министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова образува работна група, която да извърши обширен разбор на записаната смъртност от COVID-19 в България в интервала от 1 март 2020 година до 15 февруари 2022 година, като се вземат поради броят на имунизираните лица измежду умрелите, постигнатият имунизационен обсег у нас по възрастови групи, протоколите за лекуване. Това оповестяват от здравното министерство.

Председател на работната група е проф. доктор Ани Кеворкян, дм, началник на катедра " Епидемиология и медицина на бедствените обстановки ", МУ Пловдив.

В състава ѝ влизат представители на Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националния център по публично здраве и разбори и на " Информационно обслужване ".

Какво се случва

България е на второ място в света по смъртност от Ковид-19. Още седем страни от някогашния Източен блок и Югоизточна Европа влизат в топ 10 на тази мрачна статистика.

Агенция " Франс Прес " цитира формалните държавни статистики, които демонстрират, че преди всичко в света по % смъртни случаи е Перу с 610 умряли на 100 000 души население. На второ място е България с 403, след това се подреждат Босна и Херцеговина, Черна гора и Република Северна Македония. На шесто място е Унгария, на седмо - Чехия, на осмо - Грузия. Румъния е на десета позиция (б.р.-данните са от края на 2021-а).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР