Със своя министърът на здравеопазването д-р утвърди образец на Цифров

...
Със своя министърът на здравеопазването д-р утвърди образец на Цифров
Коментари Харесай

Утвърден е образец на Цифров сертификат на ЕС за преболедували от COVID-19

Със своя министърът на опазването на здравето доктор утвърди пример на Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз (EU DIGITAL Коронавирус CERTIFICATE) за преболедуване на Covid-19. Сертификатът е годен от 15-я до 180-я ден от датата на първия позитивен резултат от PCR проучване за Covid-19.
Сертификатът се основава в Националната осведомителна система за битка с Covid-19 за лицата, които са регистрирани като доказани случаи на ковид и вписани в Националната осведомителна система за битка с Covid-19.
 За да пътувате и да се върнете без боязън от карантина, по-добре вземете новия имунизационен документ За да пътувате и да се върнете без боязън от карантина, по-добре вземете новия имунизационен документ
Ще може ли български жител да пътува до друга страна-членка на Европейски Съюз с имунизационния документ, (който беше) издаван до 01.06.21 година...
Ваксинираните лица ще могат да смъкват своя документ в електронен формат от интернет страницата на Националната здравна осведомителна система - https://his.bg. Заповедта влиза в действие от на следващия ден, 5 юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР