Със своите значителни запаси от природен газ и нефт Иран

...
Със своите значителни запаси от природен газ и нефт Иран
Коментари Харесай

Радев: Иран може да участва в процеса на енергийна диверсификация за България

Със своите обилни ресурси от природен газ и петрол Иран има капацитет да взе участие в процеса на енергийна диверсификация за България. Това съобщи президентът Румен Радев на среща в Ню Йорк със своя ирански сътрудник доктор Хасан Рохани.

Обща беше позицията, че разширението на енергийната инфраструктура, която свързва Европа и Азия, основава предпоставки за активизиране на съдействието сред България и Иран. Д-р Рохани акцентира, че в областта на енергетиката в Иран се осъществят редица огромни планове с вложения от страна на европейски страни, Китай, Индия и Япония, и Иран ще работи за привличането на нови вложители и приемането на достъп до нови пазари, оповестиха от пресцентъра на президента.

Двамата държавни глави потвърдиха устрема на България и Иран да възстановят положителните обичаи на деен двустранен стопански, теоретичен и културен продан.

„ Държавните водачи имат задача да предизвикват контактите сред бизнеса и в областта на науката и културата. За Иран, България е благонадежден другар и врата за разширение на икономическите връзки с Европа ”, съобщи доктор Рохани.

Българският държавен глава акцентира, че историческите връзки сред българския и иранския народ са добра основа за надграждането на двустранните връзки. Президентът Радев изрази и интереса на страната ни за поощряване на взаимните вложения в сфери като превоза, енергетиката и туризма, както и за откриването на директна въздушна връзка сред София и Техеран.

Задълбочаването на съдействието в областта на науката и образованието също беше разисквано от президентите на България и Иран. През последните години и в двете страни беше насъбран опит в развиването на осведомителните технологии, което основава предпоставки за теоретичен продан и партньорство сред софтуерните паркове.

Президентът доктор Хасан Рохани насочи покана към българския държавен глава да посети Иран в комфортно за него време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР