Със свое решение от 20 февруари 2023 година, Общото събрание

...
Със свое решение от 20 февруари 2023 година, Общото събрание
Коментари Харесай

„Ние идваме!“ сезира ЕК заради тълкувателното решение на ВКС за смяната на пола

Със свое решение от 20 февруари 2023 година, Общото заседание на Гражданската гилдия на Върховен касационен съд разгласи за неприемлива правната смяна на пола за транссексуални и интерсексуални лица

„ Ние идваме! “ сезира Европейската комисия за неприлагане на правото на Европейски Съюз и опасност за полезностите на съюза, по отношение на Тълкувателно решение № 2/2020 година на Върховния касационен съд. Сигналът е изпратен до заместник-председателя на Европейска комисия и еврокомисар „ Ценности и бистрота “ Вера Йоурова, комисаря по правораздаване Дидие Рейндерс и по равнопоставеността - Хелена Дали, както и до ръководителя на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) Хуан Фернандо Лопес Агилар, съобщи Българска телеграфна агенция.

С Тълкувателното решение № 2/2020 година от 20.02.2023 година, Общото заседание на Гражданската гилдия на Върховен касационен съд афишира за неприемлива правната смяна на пола за транссексуални и интерсексуални лица.

" Като съдружие с нестопанска цел в социална изгода „ Ние идваме “ поредно и категорично пази равенството и върховенството на закона, и работи за налагането на им в България. Смятаме, че посоченото нагоре решение директно визира два от главните правила на Европейски Съюз – върховенството на правото и правата на индивида. Настояваме за публична реакция на Европейска комисия и иницииране на произвеждане за определяне на нарушаване на правото, главните права на жителите и неспазване правилата на съюза. Подобен проблем основава рисков казус, грозящ правовия ред както в нашата страна, по този начин и в Европейски Съюз, тъй като неравноправие в една страна-членка, е неравноправие в целия Съюз “, сподели адв. Николай Хаджигенов – ръководител на „ Ние идваме! “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР