Със свое решение от 10-ти февруари 2023-та година, Централната избирателна

...
Със свое решение от 10-ти февруари 2023-та година, Централната избирателна
Коментари Харесай

Ярослав Димитров е председателят на РИК-Плевен за изборите на 2 април

Със свое решение от 10-ти февруари 2023-та година, Централната изборна комисия/ЦИК/ дефинира състава на Районната изборна комисия/РИК/ за 15-ти МИР-Плевен за парламентарните избори, които ще се проведаат на 2-ри април 2023 година

ОТНОСНО: назначение на Районна изборна комисия в Петнадесети избирателен регион – Плевенски, за изборите за народни представители на 2 април 2023 година

Постъпило е писмо от регионалния шеф на област Плевен с вх. № НС-05-6/9 от 05.02.2023 година на ЦИК. Към писмото са показани съобщение за липса на единодушие, протокол от 05.02.2023 година за извършените съвещания при регионалния шеф за състав на РИК, ведно с направените оферти от участвалите партии и обединения и приложените към тях документи. С документално предложение с вх. № НС-11-3 от 10.02.2023 година са показани в допълнение документи.

На консултациите са взели участие съответно упълномощени представители на всички парламентарно показани партии и обединения.

От показаната кореспонденция се открива, че са спазени условията на Изборния кодекс за осъществяване на консултациите, участвалите партии и обединения са създали предложение за състава на РИК, в което се съдържат изискуемите документи според член 60, ал.3 и 4 ИК.

На извършените съвещания при регионалния шеф не е реализирано единодушие сред участниците във връзка с управлението и състава на Районна изборна комисия в Петнадесети избирателен регион – Плевенски.

Предвид изложеното и на съображение член 57, алинея 1, т. 5 и член 60, ал.6 и 11 по отношение на член 61, алинея 3, 4 и 5 ИК и Решение № 1584-НС от 2февруари 2023 година Централната изборна комисия

Р Е Ш И:

1. НАЗНАЧАВА Районна изборна комисия в Петнадесети избирателен район– Плевенски, в състав от 13 членове, както следва:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ярослав Николов Димитров

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Николай Тодоров Яков

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Тодор Ботев Славеев

СЕКРЕТАР:

Яница Янкова Линева

ЧЛЕНОВЕ:

Евгения Вескова Миланова

Красимир Димитров Данков

Анатолий Емануилов Манолов

Юлия Симеонова Стефанова

Александър Стефанов Станев

Айгюл Алиева Хасанова

Юлия Генова Петровска

Петър Бориславов Жеков

Крум Васков Пенчев

2. Районната изборна комисия встъпва в пълномощията си на 11 февруари 2023 година

Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд посредством Централната изборна комисия в 3-дневен период от оповестяването му.

Председател: Камелия Нейкова

Секретар: Севинч Солакова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР