Със свое определи реда за образуване на секции за гласуване

...
Със свое определи реда за образуване на секции за гласуване
Коментари Харесай

Вот по време на пандемия: Вече е ясно как ще гласуват избирателите под карантина

Със свое дефинира реда за формиране на секции за гласоподаване на гласоподаватели, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност според Закона за здравето.

Те ще могат да упражнят правото си на избор посредством преносима изборна кутия. За задачата карантинираните гласоподавателите би трябвало да имат непрекъснат, надлежно сегашен адрес (в случаите, когато са подали заявление и са били вписани в изборния лист по сегашен адрес) на територията на обитаемо място, за което е формирана секция.

Избирателите, сложени под наложителна карантина или изолираност, гласоподават в обособени секции от тези, в които гласоподават гласоподавателите с трайни увреждания.

Секциите за гласоподаване с преносима изборна кутия за хората под карантина се образуват на територията на всяко обитаемо място, в случай че до 31 март (3 дни преди изборния ден) има подадени не по-малко от 10 заявки.

На членовете на преносимите СИК /ПСИК/ се обезпечават: предпазен костюм за еднократна приложимост, ръкавици, предпазен шлем с хирургическа маска или защитна маска вид FFP2/FFP3. Тези принадлежности се обезпечават за сметка на държавния бюджет и се дават на членовете на ПСИК от общинските администрации. На членовете на ПСИК се дава опция да бъдат имунизирани с две ваксини против COVID-19.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР