Със становище отговориха от Тотализатора на спортния министър, предаде днес.бг.Информираме

...
Със становище отговориха от Тотализатора на спортния министър, предаде днес.бг.Информираме
Коментари Харесай

От Тотализатора излязоха с официално становище

Със мнение дадоха отговор от Тотализатора на спортния министър, съобщи през днешния ден.бг.

" Информираме ви, че нито един член на Управителния съвет или управителния състав на Български Спортен Тотализатор, не е оказвал напън, закани за репресии и уволняване, и не е претендирал по никакъв метод от чиновниците на Директива за птиците БСТ, да подписват „ избрани “ заявления с неразбираемо наличие.

Посоченото в известието прекратяване на трудовите правни отношения против обезщетение е на съображение член 331 от Кодекса на труда. Прекратяването им, базирайки се на това съображение, е напълно законосъобразно волеизявление и на двете страни и с изплащането на контрактувани компенсации не се нанасят имуществени вреди на Директива за птиците БСТ и ММС. Законодателят е планувал опцията трудовото правно отношение да бъде прекъснато точно по този метод - против погашение на обезщетение. Никъде в трудовото законодателство не съществува възбрана към работодателя да се възползва от правото си за преустановяване трудовите правни отношения на свои чиновници на гореспоменатото съображение ", се чете в позицията на БСТ.

От там прецизират, че предприятието не се устоя от държавния бюджет на Република България, а напълно от комерсиална активност и затова оперативните му разноски не се въздействат от бюджетирани за него средства.

" Начислените компенсации са напълно от перо самоиздръжка на Директива за птиците „ Български състезателен тотализатор “, като по никакъв метод не понижават изплащаните отчисления към ММС и не оказват въздействие върху бюджета за развиване на българския спорт и просвета, означават в своята позиция от тотото.

 
 Български Спортен Тотализатор със мнение за оповестено известие от Министерството на младежта и спорта
 

От там регистрират, че Директива за птиците БСТ съумява да понижи темпа на растеж на разноските за личен състав, който е 9% за 2021 година и 2020 година надлежно, само че сравнен с растежа на приходите, който е 18% и 45% се вижда, че приходите нарастват по-бързо от разноските. От приложената таблица е очевидно, че с годините разхода за личен състав става по-малък % от приходите на Демократична България БСТ.

" Благодарение на актуалното управление на Български състезателен тотализатор успяхме да спрем отрицателните финансови резултати, усъвършенстваме доста разноските, и за къс период повишихме приходите от продажби на хазартна активност. Успехите, пристигнали вследствие положителната екипна работа, доведоха надлежно до увеличение на паричните отчисления за спорта, културата и Национална организация по приходите ", приключва позицията на тотото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР