Със среднощни скандали и процедурни прийоми депутатите завършиха дългия 17

...
Със среднощни скандали и процедурни прийоми депутатите завършиха дългия 17
Коментари Харесай

Невиждано заседание за Бюджет 2018 в парламента продължи до 3 ч. сутринта.

Със среднощни кавги и процедурни способи депутатите приключиха дългия 17 часа маратон по гласуването на бюджета за следващата година, оповестява Българска национална телевизия.

Днес те имат още текстове за разискване. Пленарният ден за депутатите завърши малко след 3 през нощта откакто пет пъти времето за работа беше удължавано. В отговор на ненадейно дългия работен ден от левицата използваха всички благоприятни условия на правилника на Народно събрание, с цел да утежнят гласуването. Така те прегласуваха съвсем всеки текст. Иначе в късните часове на нощта нервите на депутатите повлияха и на дисциплината в залата. На няколко пъти се наложи ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева да прави забележки на депутати.

По-рано вечерта гласуването на бюджета се размина на косъм от блокиране. Причината - депутатите одобриха да усилят дотацията за вероизповеданията с 1 300 000 лв. по предлагането на социалиста Васил Антонов. Проблемът пристигна от там, че въпросните средства не са заложени в приходно-разходната част на бюджета. Това можеше да докара до прекрояване на финансовата рамка. Депутатите изпаднаха в процедурен абсурд, защото не може да се гласоподава един и същи текст три пъти.

В последна сметка през днешния ден депутатите би трябвало да решат по какъв начин ще уточняват текста и какво ще гласоподават. Редовното им съвещание стартира в 10 ч.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР