Със спортен празник за хора от всички възрасти Община Плевен

...
Със спортен празник за хора от всички възрасти Община Плевен
Коментари Харесай

Община Плевен отбелязва Световния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт

Със състезателен празник за хора от всички възрасти Община Плевен става част от Световен ден на предизвикването и ще означи Деня на българския спорт 17 май, който е и професионален празник на всички работещи в областта на спорта.

Събитието ще стартира в 18.00 часа на 17.05.2022 година в Градската градина. Проявата е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 година Спортното събитие ще се организира взаимно с Българска федерация Спорт за всички и с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта по „ Програма за развиване на спорта за всички “. Световният ден на предизвикването се организира у нас за 29-а година за разпространение на систематичните занимания с физически извършения и спорт и тяхната роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус. Тази година мотото на самодейността е „ 15 минути спорт “.

В Деня на предизвикването в Градската градина ще бъдат обособени 12 зони за спорт, в които плевенски спортни клубове ще показват открити тренировки, в които ще могат да се включат всички искащи. Идеята е всеки участник да организира най-малко 15 минути физическа интензивност в определена от него една или няколко зони, според от физическите си благоприятни условия. Спортни занимания и открити тренировки ще проведат плевенски спортни клубове по волейбол (две зони), акробатика, баскетбол, шахмат, тенис на маса, канадска битка, фехтовка, скокове на батут, плуване, колоездене (за тези, които са с велосипеди), преносими детски игри. В пространството пред Центъра за работа с деца искащите ще могат да се включат в спортни танци. Спортистите от плевенския клуб „ Спартакисти – Спорт за всички “ със своята нова комбинация ще показват, че за спорта няма пределна възраст. Плевенският клуб по колоездене приготвя атрактивна проява, която ще бъде изпълнена от двама изявени състезатели в планинските спускания. Всички, присъединили се в самодейността, ще вземат участие в лотария за награди.

По време на събитието министърът на младежта и спорта Радостин Василев ще открие Националната акция „ 10 аргументи младежите да останат в България “, чийто патрон е министър Василев. Кампанията е част от деянията, свързани с Европейската година на младежта. Министър Василев ще връчи награди на 10 изявени плевенски деца, постигнали триумфи в спорта, науката и изкуството.

Допълнителна информация за Деня на българския спорт:

17 май е разгласен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в областта на спорта с решение на Министерския съвет от 4 август 2006г. като самопризнание за големите старания на стотици български спортисти, треньори и деятели в региона на спорта, прославяли името на България. Избрана е датата, на която през 1894 година в София идват първите 10 учители по физическо образование от Швейцария. Те поставят основите на проведеното спортно придвижване в страната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР