Със Спартан ще бъде евакуиран у нас тежко пребитият Християн

...
Със Спартан ще бъде евакуиран у нас тежко пребитият Християн
Коментари Харесай

Евакуират със Спартан у нас тежко пребития секретар на БГ клуба в Охрид

Със Спартан ще бъде евакуиран у нас тежко пребитият Християн Пендиков, който е секретар на културния ни клуб в Охрид. Това заяви bTV, като се базира на източници от дипломатическата ни задача в Северна Македония. Акцията по евакуирането към този момент е стартирала.
За задачата е изпратен аероплан „ Спартан “,
който се чака да кацне в съседката ни към 16 часа. След превозването му у нас 23-годишният Християн ще бъде настанен във ВМА, където ще бъде лекуван.

Акцията идва, откакто България изрази остра позиция към Северна Македония за случилото се, включително и посредством президента ни. Държавният глава Румен Радев уточни също, че страната ни е в подготвеност да провежда въздушна евакуация.

Служебният министър председател Гълъб Донев пък беседва със северномакедонския си колега  Димитър Ковачевски. При него той изиска от Ковачевски подпомагане при превозването на Пендиков. От пресслужбата на Министерски съвет показаха, че Донев изрично е осъдил побоя против Пендиков и е поискал от страна на локалните управляващи
неотложно да бъдат подхванати всички нужни ограничения за отбрана
на българите в страната против сходни закононарушения от ненавист.

Заедно с това министър-председателят Гълъб Донев изиска подпомагане при организацията по превозването на Християн Пендиков за лекуване в България. Премиерът Димитър Ковачевски изрази подготвеност за поддръжка при превозването със аероплан на Християн, както и за цялостно следствие на случая и заблуждение под отговорност на причинителите.

В собствен пост пък водачът на ГЕРБ
Бойко Борисов дефинира нападението като „ дръзновен и нерешителен акт “
на непровокирана ненавист. „ Подобна експанзия заслужава освен остри думи и лозунги, само че и дейни дейности. С цел неотложно изясняване на случая и наказване на отговорните “, написа той. И прикани управляващите в РСМ да вземат „ незабавни ограничения, с които да защитят освен реда и сигурността. Но и правото на своята страна да се бори за място в европейското семейство “.

„ С Договора за другарство и добросъседство от 2017 година България даде на РСМ опцията
освен да получи своята вероятност за интеграция в европейските институции,
само че и да се асоциира с полезностите на най-развитата народна власт в света. За страдание този побой сложи целия напредък на РСМ под въпрос “, посочи Борисов.

23-годишният Християн беше настанен от нощес в болница в Охрид със спукан прешлен и голям брой пострадвания по цялото тяло.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР