Със символична първа копка днес - 18 януари, започна строителството

...
Със символична първа копка днес - 18 януари, започна строителството
Коментари Харесай

Влагат 7 млн. лв. в нова хотелска част на „Каменград“

Със алегорична първа копка през днешния ден - 18 януари, стартира строителството на третия стадий от разширението на Хотел & SPA „ Каменград “ в Панагюрище. Инвестицията е на „ Асарел-Медет “АД посредством дъщерното сдружение „ Тракийски хотелиери “ и възлиза на 7 милиона лв.. Проектът е дело на арх. Александрина Ненкова от „ Турист Строй Проект “ООД, реализатор на строителните действия е „ Пикси строй “ЕООД, а надзорът ще се реализира от „ Сечков 1 “ ЕООД.

 „ В може би най-тежкия интервал за туристическия отрасъл влагаме в разширението на хотел „ Каменград “, тъй като тук има огромен туристически капацитет, който продължаваме да развиваме. Панагюрище е атрактивна дестинация за културно-исторически, СПА, конферентен, здравен и състезателен туризъм “, уточни от името на „ Тракийски хотелиери “ Веселина Цоцоркова, която показа инвестицията. Новото крило на „ Каменград “ се чака да бъде готово към Коледа през 2022 година, като потенциалът на хотела ще се усили със 128 кревати, разпределени в 56 двойни стаи и 5 жилището. Проектът планува в настоящия двор на комплекса да се построи пететажна постройка, която ще бъде обвързвана със съществуващия хотел и ще разполага със лична СПА зона.

Председателят на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “АД Димитър Цоцорков даде алегоричен старт на строителството. Той уточни, че това ще бъде следващата сполучлива инвестиция на „ Асарел-Медет “ в развиването на туризма и пожела в града да се случват повече такива планове, а в България да има повече градове като Панагюрище. „ Всичко това е допустимо поради хората с възрожденска ценностна система, които милеят за родния си край “, сподели той.

Изпълнителният шеф на „ Асарел-Медет “ инж. Делчо Николов уточни, че това е знакова инвестиция за компанията. „ Понякога минният бизнес погрешно се опълчва на развиването на туризма. Но тук, в Панагюрище, от дълго време виждаме друго – по какъв начин точно минният бизнес е най-големият вложител в локалния туризъм, като със своите планове основава доста нови благоприятни условия за хората и развиването на района “, сподели инж. Делчо Николов.

Кметът на общината Никола Белишки поздрави „ Асарел-Медет “ за следващия огромен план в туризма и уточни, че във времена, когато доста предприятия свиват производството си, в община Панагюрище се влага с обсег.

„ На добър час “ пожела и регионалният шеф на област Пазарджик Стефан Мирев, който посочи, че хотел „ Каменград “ е емблематичен за Панагюрище и се е утвърдил като привлекателен център за туристи от страната и чужбина.

Четиризвездният хотел „ Каменград “ беше уголемен през 2011 година, когато „ Асарел-Медет “ построи съвременен СПА център, два плувни басейна с минерална вода, комплекс от конферентни зали и спортни стадиони. Централният хотел на Панагюрище е обновяван и през 1996 година, като след тази първа реорганизация става Дом на миньора.

 
Преди пандемията Панагюрище регистрира сериозен растеж в туризма и потвърждава капацитета си като туристическа дестинация. За това оказват помощ реновирането на хотел „ Каменград “ и инвестицията в „ Парк хотел Асарел “, годишното посещение на Панагюрското златно богатство в музейната зала трезор, спортните събития в зала „ Арена Асарел “ и локалния културен календар. Броят на записаните туристи в община Панагюрище се удвоява до 22 хиляди през 2019 година по отношение на 2015 година, демонстрират формалните статистически данни в разбор на Института за пазарна стопанска система. Над 2,3 хиляди са били задграничните туристи през 2019 година, което също е връх за общината, а осъществените нощувки доближават близо 48 хиляди Те нарастват солидно с по към 10 хиляди в последните две години преди пандемията, означават от Института за пазарна стопанска система.
 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР