Със силно намален състав тренира мъжкия отбор на Монтана, след

...
Със силно намален състав тренира мъжкия отбор на Монтана, след
Коментари Харесай

Монтана тренира в намален състав

Със мощно понижен състав тренира мъжкия тим на Монтана, откакто отборът остана с 10 състезатели за подготовката си за идващите мачове от Суперлигата.

Двамата чужденци на монтанчани – руснаците Максим Сапожков (диагонал) и Максим Крескин (разпределител) получиха позволение от управлението на клуба и си отпътуваха за празниците. Двамата ще се завърнат у нас едвам на 3 януари. Централният блокировач Стефан Чавдаров е на подготовка с мъжкия народен тим на България за идната европейска подготовка в Израел (12-17 януари). Диагоналът Любослав Симеонов пък се възвръща от контузия в глезена, която е получил преди известно време. От щаба на монтанчани също има отсъстващи, които са ангажирани с националите.

„ Тренираме в понижен състав, 10 индивида сме, само че това е ситуацията. Въпреки пандемията нямаше по какъв начин да спрем двамата ни чужденци – те са още доста млади момчета и имат потребност да бъдат със фамилиите си. Крескин отпътува за Франция, защото е с френски паспорт и родителите му живеят там. При него завръщането е по-лесно, има и самолети. Положението със Сапожков е по-трудно, защото за Русия няма директни полети, би трябвало да се прави прехвърляне през Турция, трябват и ПСР проби за пътуването. Но пък той навърши 20 години през ноември, а в Русия на тази възраст би трябвало да сменяш паспорт. Дано на 3 януари, когато са им билетите, всичко да е наред и двамата да се приберат наред “, разяснява за BGvolleyball.com старши-треньорът Даниел Пеев.

„ Все не съумяваме да се съберем в цялостен състав, когато би трябвало. Ние бяхме първият отбор, в който имаше заболели от ковид и бяхме в карантина. От НВЛ отложиха с три дни семейството ни в предварителните шампионати, само че преодоляхме всички компликации и се класирахме за Първата осмица. Когато се събрахме и започнахме да навлизаме във форма, започнаха пък отлаганията на срещите от шампионата поради болни в други тимове. Тъкмо се готвиш за един мач – той се отсрочва. Започваш да мислиш за различен мач, той също се не се организира. През цялото време имахме нарушена подготовка, само че няма какво да се прави, знаем каква е обстановката. Надявам се мощно от втория полусезон нещата да се канализират и да имаме още веднъж естествен шампионат “, разяснява още селекционерът на Монтана.

Волейболистите на Монтана ще имат къса отмора за новогодишните празници, като се събират още веднъж на 3 януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР