Със сигурност ви се е случвало. Купувате си нова джаджа,

...
Със сигурност ви се е случвало. Купувате си нова джаджа,
Коментари Харесай

Как да удължите живота на вашите джаджи: 14 ценни съвета

Със сигурност ви се е случвало. Купувате си нова джаджа, която след няма и шест месеца се скапва. Често сме склонни да упрекваме производителите в неприятно качество. Понякога обаче сме си отговорни ние самите, написа BrightSide.

Ето за какво в идващите редове ще ви представим най-честите неточности, които хората позволяват, когато употребяват своите компютри и смарт телефони. И несъмнено, препоръки за тяхното отбягване.

1. Батериите в по-новите преносими компютри и смарт телефони се нуждаят от непрекъснато електричество. Ето за какво е хубаво да не чакаме да паднат до нулата, а да стартираме да ги зареждаме, до момента в който са още на 15-20 %.

2. В този ред на мисли, модерните зарядни устройства също са умни. Ако инцидентно забравите преносимия компютър си включен в зарядното, откакто е достигнал 100 % на батерията си, умерено, няма да избухне. Това обаче не значи, че би трябвало да прекалявате. В идеалния вид зарядът на всички ваши електронни джаджи би трябвало да е към 40-80 %.

3. Не спестявайте от акумулатори. По-евтините разновидности може и да не разполагат с вградени контролери и да не стават за вашия мобилен компютър или смарт телефон.

4. Не се самозалъгвайте по рекламите за свръхбързи зарядни устройства. Които сякаш зареждат всичко за 30 минути

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР