Със сигурност политици от БСП се срещат с руски дипломати,

...
Със сигурност политици от БСП се срещат с руски дипломати,
Коментари Харесай

Политици от БСП и Възраждане се срещат с руски дипломати, твърди Николай Радулов -

" Със сигурност политици от Българска социалистическа партия се срещат с съветски дипломати, само че до каква степен им се оказва въздействие, е различен въпрос. " Възраждане " също. На Бойко Борисов връзките с Русия също бяха доста мощни ", съобщи пред bTV проф. Николай Радулов, който напусна " ИТН " и стана самостоятелен народен представител. 

Радулов добави, че отдръпването на Българска социалистическа партия от договарянията е да покаже, че връзката с Русия е жива и партията се старае да я поддържа. Професорът добави, че думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова са ориентирани към гласоподавателите й, които са почнали да понижават през последната година-две. 

В сряда Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия стопира договарянията за държавно управление с " Продължаваме промяната ". " Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е невиждано и недопустимо. Ще се върнем на масата за договаряния, в случай че " Продължаваме промяната " предложат ", сподели тогава тя.

Според Радулов не става дума за класическа визия за шпиони по отношение на изгонването на 70 съветски дипломати. " Тук приказваме за вербовки, оказване на въздействие ", изясни той.

Той каза още, че изгонването е целесъобразно, тъй като в интернационалната обстановка не би трябвало да се неглижира това, че има голяма група от хора, които могат да основат проблеми във вътрешната сигурност на страната. 

Радулов напомни за разкритите шпиони в ДАНС: " Това на никое място не се е случвало по света. В ДАНС ще бъдат разкрити и други хора, свързани с Русия ".

По думите му няма по какъв начин изгонените дипломати и личен състав от съветското посолство да бъдат сменени с други,.

" Ще има цялостна взаимност. Тези хора няма да се върнат. Няма да стане както споделя Митрофанова ", обясни той.

Според проф. Радулов има съветско въздействие и в енергетиката, където хора пречели за основаване на нови благоприятни условия. " Например имам информация, че в газохранилището " Чирен " е почнало да се прави търг за нови кладенци, без да се ремонтират старите. Това значи, че в случай че се нагнетява газ вътре, може да стане доста рисково. Хората, които не са взели ограничения и не са предотвратили заплахата, са свързани с Русия. Мисля, че службите знаят за това, аз го споделих на зам.-министър в енергетиката ", добави Радулов.

Той поясни, че не познава министъра на енергетиката Александър Николов, който е от " ИТН ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР