Със самочувствие и признание за добре свършена работа през изминалия

...
Със самочувствие и признание за добре свършена работа през изминалия
Коментари Харесай

Кремена Оксенкруг: Сливенската публика ще се наслади на богат концертен календар

Със самочувствие и самопризнание за добре свършена работа през миналия сезон Симфоничен оркестър Сливен се впуска в провокациите на идния, с който ще бъде маркиран 90-тия празник на оркестъра.
През годините, концертните прояви на Сливенския симфоничен оркестър са свързани с изкуството на най-изтъкнати български инструменталисти и артисти.

„ Високата оценка на сътрудници и аудитория ни окуражава да продължим напред и то, когато ни предстоиповод като 90-годишен празник ”, сподели Кремена Оксенкруг, шеф на културната институция.

По думите й, в идния сезон сливенската аудитория ще се наслаждения на извънредно богат концертен календар, с присъединяване на доста от най-великите български музиканти.

За първи път в календара участват музикални приказки, изпълнени от деца и предопределени за деца от 5 до 11 години.

Сезонът включва 18 събития, разграничени в три съществени групи – симфонични, камерни и детски концерти-спектакли за деца и родители.

Броят на концертите е 14, от които девет са симфонични, а камерните са пет, разясни Кремена Оксенкруг и добави, че в календара е оригиналност включване на камерните концерти, присъщо за сезоните на филхармониите.

„ Мисля, че ще е забавно за публиката да познава и тази страна на класическата музика ”, уточни шефът и разясни, че четири от концертите ще са от цикъла " Млада Европа " с надарени музиканти от разнообразни консерватории.

Сезонът на Симфоничен оркестър – Сливен се открива на 30 септември, когато на сцената ще гостуват три познати имена на българското музикално изкуство - цигуларят Минчо Минчев, пианистът Людмил Ангелов и диригентът Емил Табаков. Концертът ще бъде в зала " Сливен " от 18:30 часа.

Дебютът на музикалните приказки ще бъде на 8 октомври, от 10 часа, в зала " Сливен ", когато за деца и родители ще бъде показана приказката " Свинарят ” по Ханс Кристиян Андерсен.

Интересен сезон следва за феновете на симфоничната музика. Освен билети, в продажба са и юбилейни абонаменти за всички прояви през сезона на Симфоничен оркестър Сливен.

Чуйте повече в аудиото от Кремена Оксенкруг..
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР