Със само един глас въздържал се Екатерина Дафовска бе преизбрана

...
Със само един глас въздържал се Екатерина Дафовска бе преизбрана
Коментари Харесай

Преизбраха Екатерина Дафовска начело на биатлона

Със единствено един глас " въздържал се " Екатерина Дафовска бе избрана отново за ръководител на Българска федерация Биатлон по време на днешното постоянно Общо заседание. На форума тази заран в столицата участваха представители на 12 от общо 16 клуба в страната.

Дафовска благодари за доверието, като съобщи, че все още не може да поеме отговорност за цялостен мандат до изясняване на връзките с Министерството на младежта и спорта. Ръководството на федерацията внесе изясненост по всички настоящи въпроси, след което клубовете делегираха на ръководителя правото да влезе в договаряния с ММС за изчистване на противоречивите въпроси.

Поради пенсиониране членовете на Общото заседание освободиха от служба и благодариха на досегашния общоприет секретар Васил Сивков, който отдаде 26 години на българския биатлон. Неговият правоприемник ще бъде избран от новия Управителен съвет, който е в състав: Екатерина Дафовска, Таня Панева, Радка Попова, Христо Воденичаров, Райко Пенев, Милуш Иванчев, Цветан Цочев, Вероника Григорова и Венцислав Александров. Преди година и половина изключителното Общо заседание също гласоподава доверие на олимпийската шампионка от Нагано, тогава то бе свикано по искане на част от клубовете.

В последните години биатлонът е измежду най-успешните български спортове със международен вицешампион при мъжете и " Спортист на годината " у нас за 2019 година, което се случи за повторно в историята след олимпийската купа на Дафовска на игрите в Япония през 1998 година Тази зима Благой Тодев стана международен вицешампион, европейски първенец и притежател на международната купа за младежи, девойките пък сграбчиха бронз в щафетата от шампионата на планетата в Съединени американски щати. Последните държавни шампионати за деца събират рекорден брой участници, от ден на ден младежи се увличат по биатлона.
 Федерацията по биатлон би трябвало да възвърне 98 129 лв. на ММС
Федерацията по биатлон би трябвало да възвърне 98 129 лв. на ММС

Министър Василев с детайлности във Фейсбук
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР