Със съдействието на ДГС Варна Художественото ателие Детско слънце отбеляза

...
Със съдействието на ДГС Варна Художественото ателие Детско слънце отбеляза
Коментари Харесай

ДГС Варна подари дръвчета за залесителна инициатива на художествено ателие

Със съдействието на ДГС " Варна " Художественото ателие " Детско слънце " означи Деня на Земята със залесителна самодейност. Дарените от горското стопанство шест дъбови фиданки бяха засадени по време на излет в Университетската ботаническа градина – Екопарк във Варна.
Заедно със своя началник Велина Гребенска децата от художественото ателие демонстрираха, че обичат освен изкуството, а и природата. Със засадените дръвчета от типовете червен дъб и благун те взеха решение да стартират поредност от акции в поддръжка на зелени дела.

" Щастливи сме, че с самодейността си дадохме началото на нов живот в гората, както и че залесихме точно дъбови фиданки. Проучихме символиката на дървото и се впечатлихме, че то е пуснало дълбоки корени в българската митология, както и в доста от обредите ни. Неслучайно някои го назовават Свещеното дърво на българите. Дъбът, който се слави със своята устойчивост и дългоденствие, е знак на съзидателната сила и силата на природата, на безсмъртието и вечността ", показа Велина Гребенска и благодари за помощта на ДГС " Варна ".

“От горското стопанство незабавно откликнаха на молбата ни за подпомагане. За децата от художественото ателие лесовъдите към този момент са другари, на които могат да разчитат за упътвания по отношение на опазването на гората ", разяснява още Гребенска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР