САС гледа мярката на 15-годишния, наръгал друг младеж в кв.

...
САС гледа мярката на 15-годишния, наръгал друг младеж в кв.
Коментари Харесай

САС гледа мярката на 15-годишния, наръгал друг младеж в кв. „Надежда”

САС гледа мярката на 15-годишния, наръгал различен юноша в кв. " Надежда ".
Апелативният съд ще гледа на 2 август обжалването на мярката, която Софийският градски съд постанови в неделя на 15 годишния Даниал Бейкверди, който на 26 юли наръга друго дете - Християн, в столичния квартал „ Надежда”.
Съдът гледа мярката при закрити врата и реши, че има повишена степен на социална заплаха както на осъщественото действие, по този начин и на самата персона на обвинения, както и въз основата на държанието на обвинения преди, по време и след осъществяване на действието. Прокурорът по делото Павел Панов съобщи в неделя, че такава мярка по отношение на малолетно лице се взима в изключителни случаи и тук са налице такива условия.
Адвокатът на подсъдимия Ивайло Абаджиев не одобри решението на съда, тъй като съгласно него то е прекомерно строго във връзка с момчето, което се разкайва за действието си и е уверен, че не може да се търси предумисъл в този случай. Абаджиев посочи, че Даниал е бил унизен през цялата образователна година от свои съученици, които с изключение на, че са го обиждали са пускали и колажи с неговото лице, поставени на хора, които правят хомосексуални дейности във Фейсбук.
Припомняме, че в четвъртък 15-годишният Даниал Бейкверди рани тежко друго момче на 16 години на площадката на жилищен блок в столичния квартал " Надежда ". Пострадалият Християн беше настанен в „ Пирогов” с прободни рани в корема и врата. Лекарите го стабилизираха още в първите часове след нападението, само че положението му е тежко и момчето продължава да е под наблюдаване в интензивното.
Даниал е упрекнат в опит за ликвидиране. Беше арестуван в началото за 72 часа. Разпитан е и дал е пояснения. Признал е виновността си. Пред проверяващите споделил, че е бил подложен на интернет тормоз в продължение на година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР