Със 186 по-малко тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили на територията

...
Със 186 по-малко тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили на територията
Коментари Харесай

Спад на тежките катастрофи от началото на извънредното положение

Със 186 по-малко тежки пътнотранспортни катастрофи са настъпили на територията на страната за времето на оповестеното изключително състояние - от 14 март до 7 април 2020 година, в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Макар и в пъти намалелият трафик поради апелите да се пътува единствено при неотложна потребност, всеки ден на територията на страната ни настъпват приблизително по 7 пътни катастрофи със починали или ранени хора и повече от 30 – единствено с материални вреди. Това демонстрира взаимен разбор за интервала на отдел „ Пътна полиция “ на Министерство на вътрешните работи и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП).За тези дни животът си на пътя са изгубили 20 индивида, а ранените са повече от 230. Нека водачите, които пътуват, не се подлъгват от понижения трафик. Пътна полиция и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ приканват хората да бъдат толерантни и да не поемат опасности на пътя. В дни, в които се чака все по-голям напън към здравната ни система, е значимо да си дадем сметка, че същите незабавни и медицински екипи реагират на всеки един сигнал за случай на пътя.

Въпреки спомагателните отговорности на Пътна полиция, свързани с подкрепяне обезпечаването на пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете, те не престават да упражняват ефикасен надзор на пътя. Само от началото на изключителното състояние до в този момент са наложени над 65 000 наказателни постановления и фишове. Нека нарушителите не разчитат, че заради изключителното състояние контролът на пътя е намалял.

Следва да се означи, че при параленост с данните за същия интервал на предходната година се следи понижение при пътния травматизъм – и при броя тежки катастрофи, и при ранените и починалите на пътя. Подобни съпоставки на процедура са неприложими, защото трафикът е в пъти по-малък, само че все пак хора не престават да губят живота си на пътя. Стратегическата цел пред европейските страни (а и в международен план) е постигането на 0 починали и ранени на пътя.

Пътна полиция и ДАБДП приканват всички жители в тези дни на изключително състояние да бъдат още по-внимателни и виновни – освен към себе си, само че и всички други на пътя, с цел да се постигне тази цел. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР