Със 145 глада за и двама въздържали се парламентът гласува

...
Със 145 глада за и двама въздържали се парламентът гласува
Коментари Харесай

Парламентът поиска доклад от Гешев за бюрото по защита

Със 145 глада " за " и двама въздържали се Народното събрание гласоподава основният прокурор да показа отчет за активността на бюрото по отбрана за интервала от 1 януари 2020 до юни 2021 година Предложението е на " Демократична България ". " Въздържал се " гласоподаваха единствено един депутат от ГЕРБ и един от Движение за права и свободи. Той ще бъде и изслушан по отчета по тази причина по какъв начин се извършва закона за отбрана на очевидци. С тази функционалност е натоварено Бюрото по отбрана.

За разлка от разгорещените пристрастености при разискване на предходната точка, която бе за основаване на комисия, която да изследва имало ли е СРС-та по отношение на участници в предизборната акция за 46-ото Народно заседание, разискването на тази точка мина без оспорван спор. Думата взеха единствено Атанас Славов и Христо Иванов от Демократична България.

Според Славов основният прокурор може да управлява всеки, а никой не може да управлява основния прокурор. " Да няма орган в нашата страна, който да е отвън закона. С процедурата ще тестваме до каква степен можем да стигнем. Спомням си, че в 44-ото Народно събрание имаше един-двама, които се осмелиха да зададат въпрос на основния прокурор - Крум Зарков, Явор Божанков ", сподели той.

Председателят на Народното събрание Ива Митева изиска Демократична България да конкретизира периода, в който основният прокурор да внесе отчета, тъй като в плана липсва подобен. Тогава те конкретизираха две седмици.

Христо Иванов уточни, че Бюрото " пази един човек - основният прокурор и това било перверзия ".

" Г-н Гешев ще се употребява с услугите на Бюрото и отсега нататък. Надявам се, че ще пристигна време да стане предпазен очевидец. Бюрото ще продължи да го обслужва, само че в друго качество ", сподели той.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР