Със 124 гласа За“ на депутатите от ГЕРБ, ДПС и

...
Със 124 гласа За“ на депутатите от ГЕРБ, ДПС и
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и БСП окончателно върнаха хартиената бюлетина

Със 124 гласа „ За “ на депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия дефинитивно бе признато връщането на хартиената бюлетина и в секциите с над 300 гласоподаватели. Против гласоподаваха 95 народни представители от „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, „ Възраждане “ и „ Български напредък “.

В изборната секция гласоподавателят може по собствен избор да гласоподава с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласоподаване “, гласи смяната в Кодекса.

Това значи, че на идващите избори, даже и те да са предстоящите предварителни при започване на идната година, жителите ще могат да избират по какъв начин да гласоподават.

Двамата водачи на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Асен Василев се изрекоха остро против измененията. Първият ги дефинира като „ кражбата на вота на българските жители “, а вторият подсети, че при предишен опит за „ принуждение волята на българския народ “ депутатите бяха изнасяни с бял рейс. От Политическа партия и Демократична България приканиха жителите на нов митинг. 

„ Стига сте призовавали от тази естрада за протести, тъй като протестите ги видяхме. Сега има болшинство в Народното събрание, което желае да работи “, разяснява депутатът от левицата Георги Свиленски.

Припомняме, че измененията в Изборния кодекс бяха приоритизирани от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в миг, когато страната се намира в тежка политическа неустойчивост, а пред депутатите има неотложни закони за приемане, като тези по Плана за възобновяване.
 Петков: Няма да предлагаме кабинет
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинизбори избирателен кодекс бюлетина ПоследниНай-четениПолитика 24 ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия дефинитивно върнаха хартиената бюлетина Бюджет и финанси 240 Банките в България чакат политиците за еврозоната Политика 380 По следите на облигация за 1 милиарда лв.: Пулев уволни хората на Петков в ББР Енергетика 736 Маскиран съветски газ? Идеята на Путин за турски хъб крие подводни камъни Компании 11071 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Индустрии 10159 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Компании 6800 Rolls-Royce сполучливо тества водороден мотор Крипто 5792 Още две огромни криптокомпании стопират работа Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР