Сърдечно-съдовите заболявания са най-големият убиец в нашето съвремие. Въпреки COVID-19

...
Сърдечно-съдовите заболявания са най-големият убиец в нашето съвремие. Въпреки COVID-19
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Термокамерата помага за скрининг на съдовите заболявания

„ Сърдечно-съдовите болести са най-големият палач в нашето съвремие. Въпреки COVID-19 съдовата медицина се е развивала. Има доста новости, за които лавинообразно разбираме. България е част от този развой. Ние не сме встрани, работим доста интензивно ”. Това съобщи проф. Иво Петров в предаването „ Пулс ” по NOVA NEWS след присъединяване си в симпозиума VEITH в Ню Йорк. Това е най-големият ендоваскуларен конгрес в света, посочи кардиологът.
„ На форума показах напълно българска технология, която се базира на изкуствен интелект. Към него прибавих инфрачервената термография за ранна диагноза на съдови болести в целия човешки организъм – от главата до краката ”, описа проф. Петров.
Използваме термографията за ранно различаване на съдови болести, описа той българското изобретение.
Той напомни мнение на Хипократ, съгласно който смяна в температурата към някой орган, значи че там може да има проблем. " Когато има намаление на температурата на крак или има подозрение за притеснение на кръвоносен съд. Термокамерата, основана на добра резолюция, ни дава информация какъв брой добре е кръвоснабдена дадена зона ",каза проф. Петров.
Той изясни, че възнамеряват скрининг за ранно разкриване на диабета, тъй като към 20% от диабетиците имат съдови болести без да си дават сметка за това. Пациентите с диабет по-малко усещат болката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР