Сърбия трябва да продължи да инвестира в армията и нейното

...
Сърбия трябва да продължи да инвестира в армията и нейното
Коментари Харесай

Вучич: Армията е гарант за оцеляването ни, за мира и стабилността

Сърбия би трябвало да продължи да влага в армията и нейното въоръжение, тъй като тя е поръчител за оцеляването на страната, за мира и сигурността, съобщи през днешния ден сръбският президент Александър Вучич пред публицисти след военно-полицейско обучение " Съвместен удар " в Кралево, съобщи Танюг.

" Важно е да продължим да влагаме. Наистина, тук има още проблеми, не укривам това, само че разликата сред армията и полицията през днешния ден и преди няколко години е като сред небето и земята ", сподели Вучич.

Той посочи, че публицистите и сами са могли да видят това на учението - нови пушки, нови шлемове с електронни устройства за нощно виждане, военни коли сръбско произвеждане. Вучич уточни, че страната ще получи още 9 хеликоптера Х-145 М от Еърбъс, 7 транспортни хеликоптера Ми-17 от Русия и 14 изтребителя четвърто потомство преди края на годината, предава Българска телеграфна агенция.

Президентът акцентира, че Сърбия не заплашва никого и е подготвена за компромис и разговор, само че в никакъв случай няма да одобри някаква нова интервенция " Буря " /с която Хърватия си върна територии, отцепени от сръбски сепаратисти/, нови изселвания и закононарушения против сърби.

Вучич сподели, че учението е посочило каква ще бъде реакцията на страната при положение на нахлуване против нея, а армията и полицията са показали подготвеност да спрат всеки, който се опита да я заплаши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР