Сърбия се стреми да стане малка Русия“ на Балканите, а

...
Сърбия се стреми да стане малка Русия“ на Балканите, а
Коментари Харесай

Курти: Сърбия иска да стане малката Русия на Балканите

Сърбия се стреми да стане „ дребна Русия “ на Балканите, а Република Сръбска в Босна и Херцеговина да е „ дребният Беларус “. Това съобщи косовският министър председател Албин Курти в изявление за черногорския ежедневник “Победа ”, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му Сърбия има искания върху част от територията на Босна и Херцеговина, стреми се да трансформира Черна гора в Украйна и да открадне Северно Косово от управляващите в Прищина. Сърбия стои зад неотдавнашното нахлуване против косовската полиция в Банска и това изисква наказания от интернационалната общественост, упорства косовският министър председател.

Дали пакетът от наказателни ограничения за Сърбия, разгласен от докладчика на Европейския парламент за Косово и народен представител от “Зелените ” Виола декор Крамон, ще бъде отговорът на Европейски Съюз на – както бе наречена – „ терористична офанзива от 24 септември в Банска “, пита “Победа ”.

„ Не бих го нарекла наказания, тъй като те би трябвало да бъдат утвърдени от Съвета, само че приказваме за политически и финансови ограничения, които, несъмнено, ще нанесат вреди на държавното управление на Сърбия ”, споделя Виола декор Крамон.

Сръбското държавно управление и президентът Александър Вучич отхвърлят ​​участието на Белград в офанзивата в Северно Косово и декларират, че Сърбия е изтеглила силите си от косовската граница.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР