Сърбия изигра един от най-силните си мачове в последните години

...
Сърбия изигра един от най-силните си мачове в последните години
Коментари Харесай

Сърбия смачка Швеция с хеттрик на Митрович, всичко ще се реши в Осло

Сърбия изигра един от най-силните си мачове в последните години и разгроми с 4:1 Швеция в среща от Лигата на нациите. Съдия на дуела в Белград беше Георги Кабаков. Александър Митрович поведе сърбите с хеттрик, а едно попадение добави Саша Лукич. По този метод " орлите " събраха 10 точки и настигнаха лидера в група 4 на Лига " В " Норвегия. Това значи, че ориста на първото място ще се реши в директния двубой сред двата отбора в Осло във вторник. Сърбите се нуждаят от наложителна победа, а Норвегия ще вземе квотата за Лига " А " и при тъждество.

Преди днешните мачове сърбите имаха теоретични шансове за първото място, които се усилиха след загубата на Норвегия при гостуването на Словения. Скандинавците позволиха цялостен поврат на " Стожице " в Любляна и сърбите освен ги изравниха по точки, само че имат и доста по-добра голова разлика. Ерлинг Холанд и компания обаче са водачи в подреждането с помощта на триумфа си с 1:0 в Белград през юни. 

Заради наказване от УЕФА сърбите и през днешния ден бяха подкрепяни от трибуните на стадион " Райко Митич " единствено от деца под 14 години. Селекционерът Драган Стойкович пусна в предни позиции Душан Влахович и Александър Митрович, а Филип Костич, Сергей Милинкович-Савич и Саша Лукич действаха в средата на терена. По фланговете се разчиташе на Андрия Живкович и Душан Тадич. 

Шведите излязоха с трима нападатели в лицето на Деян Кулушевски, Виктор Гьокерес и Емил Форшберг. В халфовата линия Ян Андершон се довери на Виктор Клаесон, Матиас Сванберг, Йенс-Лис Мишел Кажус и Лудвиг Аугустинсон.

Сърбия имаше превъзходство в началните минути, а Исак Хиен получи ранен жълт картон за задържане на Влахович. В 14-ата минута тадич центрира от левия фланг, а Живкович се оказа непокрит, само че от няколко метра прати топката над вратата. В ответната офанзива Кулушевски проби и подаде на Виктор Клаесон, който доста технично преодоля Ваня Милинкович-Савич и даде преднина на " тре кронур ". 

Домакините обаче дадоха отговор незабавно. В 18-ата минута Живкович се реваншира за пропуща си с съвършено центриране към далечната греда, където Митрович сподели умеенето си да играе с глава и възвърне равенството. Сърбите продължиха да притискат противника и сътвориха много положения доникъде на първата част. Секунди преди почивката Душан Тадич извърши корнер, а Митрович отново скочинай-високо в наказателното поле и прати топката в мрежата за 2:1.

Със старта на второто полувреме в игра за Сърбия влезе Дарко Лазович, а в състава на Швеция се появи Кристофер Олсон. В 49-ата минута Митрович за трети път преодоля Робин Олсен, само че в началото попадението му беше анулирано за засада. Последва преразглеждане на обстановката благодарение на ВАР и Кабаков удостовери гола.

Шведите не знаеха по какъв начин да реагират на развоя на мача, а отбраната им не намираше метод да противодейства на разнообразните офанзиви на домакините. Влизането на Робин Куайсон и Антъни Еланга с нищо не оказа помощ. В 70-ата минута Саша Лукич изненадващо стреля от ъгъла на наказателното поле и Олсен единствено изгледа полета на топката към вратата му - 4:1. Малко по-късно Митрович беше сменен, като накуцваше, до момента в който излизаше от терена.

Последните минути минаха умерено за домакините, които се прибраха в половината си и не предприемаха никакви опасности. Швеция можеше да върне едно попадение, само че Милинкович-Савич избави удар на Йеспер Карлстрьом. 

За " тре кронур " това е четвърта поредна загуба в шампионата. Отборът е на дъното в групата с едвам 3 точки и би трябвало непременно да победи Словения вкъщи, с цел да се избави от изпадане в Лига " C ". 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР