Сърбия има нова нота за отмяна на едностранно обявената независимост

...
Сърбия има нова нота за отмяна на едностранно обявената независимост
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия има нота срещу Косово, но изчаква

Сърбия има нова нота за анулация на едностранно оповестената самостоятелност на така наречен Косово. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич в петък на конференцията в Мюнхен. 

" Но имаме съглашение с тази страна да изчакаме до 23 или 24 февруари или към десетина дни, след което ще я обявим ", сподели Вучич пред Pink TV.

Той сподели, че това ще бъде 27-та или 28-та анулация на признаването на Косово, защото има неустановеност по отношение на една страна, която е " на ръба ".

Той сподели, че разисква дали да отиде в Брюксел за нов кръг от разговора Белград-Прищина на 27 или 28 февруари.
 В Сърбия дават обещание протести, в случай че Белград усъвършенства връзките си с Косово
В Сърбия дават обещание протести, в случай че Белград усъвършенства връзките си с Косово

Националисти се заканват на Вучич

Вучич също сподели, че е провел голям брой " точни и ясни " срещи в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността по-рано денем.

Той сподели, че е имал значими полемики с публични представители на Гърция, Германия, Франция, Европейски Съюз, Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Припомняме, че ден по-рано стотици твърдолинейни сръбски националисти и проруски деятели се събраха в центъра на Белград, заплашвайки с протести, в случай че Сърбия одобри подкрепян от Запада проект, ориентиран към възобновяване на връзките с Косово.

Протестиращите, носещи плакати с надписи " Косово - без капитулация ", са скандирали " Сърбия-Русия ", когато ултранационалистът Дамян Кнежевич е призовал за протест, в случай че Белград се опита да усъвършенства връзките си с Косово.

" Вие (правителството) се страхувате от протести. Кълна се, ние сме подготвени на повече от това ", сподели Кнежевич, чиято организация " Народен патрул " поддържа нашествието на Русия в Украйна и е деен в преследването на мигранти вкъщи.

След митинга президентът Вучич, който балансира сред упоритостите на Сърбия за Европейски Съюз и връзките с Русия, съобщи, че не е сигурен дали протестиращите " са проруски ", само че е сигурен, че " те са антисръбски ".
 Президентът на Косово: Наемници от
Президентът на Косово: Наемници от " Вагнер " оказват помощ на Сърбия да приготви нахлуване

Тайната интервенция е имала за цел да приготви почвата за възможна сръбска хибридна атака
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР