Сърбия и Русия имат общо бъдеще и ние трябва да

...
Сърбия и Русия имат общо бъдеще и ние трябва да
Коментари Харесай

Ако Русия загине, и Сърбия ще загине. Кой е новият сръбски вицепремиер

" Сърбия и Русия имат общо бъдеще и ние би трябвало да го изградим. Ако Русия не беше оживяла през всички минали епохи, Сърбия също нямаше да оцелее. Ако Русия ненадейно загине, Сърбия също ще загине ".

Тези няколко фрази от изявление, обещано единствено преди месец, принадлежат на Александър Вулин - някогашен министър на защитата и на вътрешните работи на Сърбия, някогашен шеф на разузнаването, един от най-близките хора на президента Александър Вучич и също по този начин глобен от Съединени американски щати за съществени злоупотреби.

Нищо казано или направено от него обаче не е спънка той още веднъж да е част от сръбското държавно управление, чийто състав беше разгласен публично във вторник, повече от 4 месеца след предварителните изборите на 17 декември.

" Сърбите най-вече поддържат съветския президент Владимир Путин, те харесват неговата храброст и непримиримост и изключително ценят обстоятелството, че той не изоставя обичайна ценностна система " Бог, народ, семейство, " показва Вулин в същото изявление за " Национальная оборона " в края на март.

Сега тези полезности той ще пази не просто като министър, а като вицепремиер в държавното управление на Милош Вучевич.

През юли 2023 година службата за надзор на задграничните активи на министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че Вулин ще бъде глобен за присъединяване в противозаконни доставки на оръжие, трафик на опиати и корист със служебно състояние.

Тогава той подаде оставка като шеф на сръбската Агенция за сигурност и информация (БИА) и упрекна Съединени американски щати и Европейски Съюз, че " желаят главата му като изискване да не наложат наказания на Сърбия ".

Този пост Вулин зае пред 2022 година, а преди този момент беше министър на вътрешните работи и на защитата.

Като вътрешен министър той посети Москва през август 2022 година Нещо повече - удостовери отхвърли на Белград да се причисли към западните наказания против Русия след нашествието й в Украйна.

Пред съветския външен министър Сергей Лавров Вулин съобщи, че " Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела наказания и не е част от антируската нервност ".

Междувременно той получи два ордена за заслуги от Кремъл, като единия му беше персонално връчен от Владимир Путин, а единствено преди няколко дни беше на конгрес по сигурността в Санкт Петербург по покана персонално от секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.

Опозицията в лицето на " Движението на свободните жители " дефинира номинацията на Вулин като знак, че Сърбия на процедура няма да продължи по пътя си към участието в Европейския съюз с подобен вицепремиер в държавното управление си.

Номинацията му обаче не е изненадваща, защото изборът на нов министър председател пристигна персонално от президента на страната Александър Вучич.

Милош Вучевич до момента беше министър на защитата в кабинета на Ана Бърнабич (която след изборите стана ръководител на сръбския парламент). За доверието, което му има Вучич, приказва и фактът че някогашният кмет на Нови Сад застана отпред на ръководещата към този момент 12 години Сръбска прогресивна партия (СПС), откакто президентът се отхвърли от тази функционалност.

Самият Вучич видя в новото държавно управление огромна смяна. В телевизионно послание по публичната телевизия в понеделник той зааяви, че в нея новите лица са над 30%.

" Тях не сте ги виждали в нито едно държавно управление до момента и това е невероятна смяна, като се има поради, че приказваме за държавно управление на последователността, " сподели Вучич.

Очаква се в сряда новият състав на кабинета да влезе за разискване в Народното събрание, а крайният период, в който членовете му би трябвало да положат клетва е 6 май.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР