Сърбия е на кръстопът в историята си във време разделно.Трябва

...
Сърбия е на кръстопът в историята си във време разделно.Трябва
Коментари Харесай

Бърнабич: Западът се интересува изключително силно защо Сърбия не въвежда санкции срещу Русия

Сърбия е на кръстопът в историята си във време разделно.

Трябва да избира сред европейски път на развиване или с Русия. 

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич сподели нощес, че следва да бъде оказан още по-силен напън върху Сърбия да вкара наказания против Русия, заяви организация Танюг.

В предаване на телевизия " Пинк " тя уточни, че Западът се интересува извънредно мощно за какво Сърбия не вкарва наказания против Русия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Има голям интерес и налагане на няколко тематики, една от които е за какво Сърбия е единствената страна, която не постанова наказания на Русия, сподели Бърнабич.

Тя уточни, че за Белград ще бъде все по-трудно през идния интервал, само че сръбският президент Александър Вучич " играе " дипломатическата игра по необикновен метод и употребява знанията си по история и право на срещите, тъй че е мъчно да се спори с него.

Бърнабич сподели, че изказването на съветския президент Владимир Путин за Косово в допълнение затруднява обстановката на Сърбия.

В диалог предходната седмица с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш Путин означи, че по този начин наречените " Донецка национална република " и " Луганска национална република " са станали самостоятелни въз основа на прецедента на Международния съд на Организация на обединените нации в Хага, когато взе решение за независимостта на Косово.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР