Сърби блокират днес пътища в северната част на Косово, съобщава

...
Сърби блокират днес пътища в северната част на Косово, съобщава
Коментари Харесай

Косовски сърби блокират пътища след арест на бивш полицай

Сърби блокират през днешния ден пътища в северната част на Косово, оповестява сръбската телевизия Ен 1.

По неофициална информация е бил задържан един от някогашните членове на косовската полиция от северната част на Косово. В момента хората се събират на няколко места в Северно Косово, оповестява малкия екран. 

Според информацията, с която разполага медията, на няколко места на територията на общините Звечан и Лепосавич са блокирани пътища.

В Косовска Митровица се чуват алармени сирени.

Kosovo Albanians arrested Serb, barricades and sirens

Според информация на портала „ Косово онлайн “, представена от съветски медии, силите на Европейски Съюз и НАТО в Косово са пристигнали на мястото на барикадите в Северно Косово.

Рсуки медии оповестяват, че измежду сръбското население на Косово са зародили спонтанни митинги след задържането на някогашния служител на реда Деян Пантич на контролно-пропускателния пункт Ярине.

Миналия месец косовските сърби се отдръпнаха от локалните институции в символ на митинг против решение на държавното управление в Прищина да размени сръбските регистрационни номера на колите с косовски. Въпреки че по-късно Прищина се съгласи да отсрочи въвеждането на новите номера с няколко месеца, сърбите към момента не са се върнали на позициите си в институциите в Косово. Напрежението набъбна още повече, откакто управляващите в Прищина, които Белград не признава, насрочиха локални избори в сръбските общини на 18 декември.

Вчера президентът на Косово Вьоса Османи реши да отсрочи изборите в общините Северна Митровица, Зубин поток, Лепосавич и Звечан след серия от произшествия през последните дни и след рекомендации в този смисъл на западни посланици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР