Сърбеж, пукнатини, зачервяване - кожата на лактите издава много за

...
Сърбеж, пукнатини, зачервяване - кожата на лактите издава много за
Коментари Харесай

Погледнете лактите си и ще разберете много за здравето си

Сърбеж, пукнатини, зачервяване - кожата на лактите издава доста за здравето ни и положението на вътрешните органи.

Ако тя е зачервена, има пукнатини по нея и ви сърби, незабавно отидете на доктор. Това може да е първият сигнал, че нещо не е наред с вътрешните ви органи. Не се опитвайте да се справите с казуса вкъщи като употребявате подхранващи кремове.

Най-често несъразмерната сухота и лющене на кожата на лактите е симптом на дерматологично заболяване, по-специално на псориазис.

Ако кожата е извънредно суха, зачервена и се оплаквате от сърбеж, тогава тези признаци може да са признаци на ихтиоза.
Как да освежим изхабената кожа на лактите
Лактите са места по тялото ни, които са най-изложени на претриване и измръзване. Кожата на това място се отлепват елементарно, наподобяват гроз...

В този случай кожата е неравна, покрита с пукнатини и люспи, сходни на тези на рибата. В тази обстановка е нужна консултация с кожен лекар. Основното лекуване е постоянното потребление на овлажняващи средства, това могат да бъдат така наречен емолиенти.

При пациентите с ихтиоза наложително се изисква утринно и вечерно използване на тези артикули.

Друга причина за сухи лакти и даже обезцветяване на кожата може да бъде краткотрайна или дълготрайна загуба на инсулинова сензитивност на клетките. Дали това е повода за казуса, само ендокринологът е в положение да даде отговор на този въпрос.

Също по този начин си коства да се консултирате с него, в случай че след намаляване се появи сухота и кожата на лактите се набръчка на фона на метаболитни нарушавания.
Полагайте специфични грижи за кожата в тази част на тялото, като употребявате овлажнители и защитни средства, даже в случай че нямате характерен проблем. Тази рекомендация се отнася най-много за възрастните хора.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР