Съпругата на Ветко Арабаджиев - Маринела, няма да бъде освободена

...
Съпругата на Ветко Арабаджиев - Маринела, няма да бъде освободена
Коментари Харесай

В крайна сметка Маринела Арабаджиева остава в ареста

Съпругата на Ветко Арабаджиев - Маринела, няма да бъде освободена от ареста. На първа инстанция нейното освобождение беше утвърдено, само че на втора Спецсъдът го спря, написа в. " 24 часа ".
Маринела Арабаджиева е подсъдима за присъединяване в незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари, дружно със брачна половинка си и чиновници от холдинга. На разпоредителното съвещание Спецсъдът е прекратил делото против тях и го е върнал на прокуратурата. Изпратено е и питане до Испания за кои тъкмо закононарушения са екстрадирани Арабаджиеви у нас, тъй като те могат да бъдат съдени единствено за тези, разказани в европейската заповед за задържане. Колегите им от втората инстанция обаче вземат решение, че делото ще продължи, а отговорите от Испания могат да се получат и до момента в който процесът е в ход.
Освен това Апелативният профилиран углавен съд е отменил и намаляването на половина на паричната гаранция, с която синът на Арабаджиеви Вълчо е на независимост - от 500 хиляди лева на 250 хиляди лева Той е обвиняем единствено за пране на пари. Съдът показва, че сумата е внушителна - 5,4 млн. лева, а гаранцията за свободата му е съответна за размера на вредата от закононарушението.
Протестът на прокуратурата се оказва решителен за обрата по изменение на ограниченията за неотклонение на подсъдимите. Според държавното обвиняване, към момента има заплаха Маринела Арабаджиева да се укрие, както това става през лятото на 2018 година. Тогава тя и брачният партньор ѝ Ветко Арабаджиев бяха оповестени за търсене с алена бюлетина на Интерпол и ги заловиха 7 месеца по-късно в къщата на доближения им Георги Семерджиев-Жоро Шопа. Той беше упрекнат за укривателството им. Едва през лятото на 2019 година е упрекнат и за член на незаконната група. Изненадващо преди месец Жоро Шопа се съобщи в прокуратурата и беше освободен с гаранция от 50 хиляди лева - 10 пъти по-малка от тази на Вълчо Арабаджиев.
Освен всичко друго, съдът не вижда проблем в здравословното положение на Арабаджиева - в смисъл тя да остане в ареста. За нея се поставят съответни грижи в болничното заведение към пандиза и животът ѝ не е заплашен, счита съдът.
Още: " Катастрофира колата, с която премествали Арабаджиеви "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР