Съпругата на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски си е купила

...
Съпругата на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски си е купила
Коментари Харесай

"Апартаментгейт" разтърси и Украйна след изборите

Съпругата на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски си е купила първокласен апартамент за по-малко от половината пазарна цена от магната Александър Буряк в присъединения от Русия полуостров Крим, сочат данни от имуществена декларация, представени от организациите. Информацията е, че Олена Зеленская е закупила апартамент в жилищния комплекс в Ялта „ Император “ през април 2013 година за 163 900 $. Цената на квадратен метър е 1263 $, в това време минималната цена за жилища е била към 2800 $ на квадратен метър.

Олена Зеленская (40 г.) е сценаристка в студиото " Квартал 95 ", което основава сериала " Слуга на народа ", в който брачният партньор ѝ играе президента на Украйна. Тя купила парцела през април 2013 година, една година преди анексирането на полуострова от Русия, сочи декларацията за приходи и имущество, попълнена от брачна половинка ѝ. През април т.г. този апартамент беше препоръчан за продажба в организация за недвижими парцели " Причал-82 " за 790 700 $, само че към момента Зеленская е негов притежател, сочат данните. Медиите се базират на формалните данни за приходите и украинския указател на недвижимите парцели.

Зеленски (41 г.) е комедиант и тв звезда без политически опит, който завоюва президентските избори на 21 април като персона отвън богатия хайлайф, който господства политиката и бизнеса в Украйна. За това по какъв начин дамата на Зеленски е била в положение да подписа такава добра договорка, не се оповестява. Нито новоизбраният президент, нито неговата брачна половинка дадоха отговор на въпросите на публицистите, Буряк отхвърли да разяснява, написа в. " Известия ".

Украинският олигарх Игор Коломойски, който е апетитен от медии за " сивия кардинал " на Зеленски, съобщи, че Александър Буряк е имал " съществени аргументи " да подписа сходна договорка, заяви " Известия ". Според него през 2013 година банката на Буряк - Брокбизнесбанк, е имала огромни финансови проблеми и той имал незабавна потребност от пари. Десет месеца след сключването на договорката Националната банка на Украйна обяви Брокбизнесбанк за неплатежоспособна.

 

НАПРЕЖЕНИЕ

 

Руският президент Владимир Путин подписа указа за спомагателни категории украински жители, които ще имат право да аплайват за съветско поданство по банален метод. " Той дава право да се кандидатства за поданство в Руската федерация по банален метод... за жители на Украйна, които нямат поданство в друга страна, родили се и непрекъснато пребиваващи на територията на Република Крим и Севастопол и напуснали посочените територии до 18 март 2014 година ", се споделя в постановлението. Руски сънародници, живеещи в чужбина и непрекъснато пребиваващи на територията на някои области на Донецк и Луганск в Украйна след април 2014 година, също ще имат право на това. На собствен ред новоизбраният украински президент Володимир Зеленски предложи украинско поданство на страдащите от властническия режим на Путин руснаци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР